Vágólapra másolva!
A Bayern LB körülbelül 41 millió eurót bukott azzal, hogy 2005-ben Ecclestone cége a reális árnál olcsóbban vette meg a Forma-1-es részesedésüket. A bank betekintést akar a korrupciós ügy nyomozati anyagába, de a sportág nagyura megpróbálja ezt megakadályozni. 

Noha Bernie Ecclestone-t nem találták bűnösnek a német hatóságok a 2005-ig visszanyúló korrupciós botrányban, az ügy még nem ért véget. Júniusban nyolc és fél év börtönre ítélték Gerhard Gribkowskyt, aki a Bayern LB Bank egykori kockázatelemzőjeként a ténylegesnél alacsonyabbra becsülte a bank Forma-1-es részesedésének értékét, a gyanú szerint a sportág nagyurától kapott kenőpénzért cserébe. A banktól ezután vette meg a részesedését a CVC Capital Partners, amelyben Ecclestone is érdekelt.

A Süddeutsche információja szerint a Bayern LB most arra törekszik, hogy a kárukat megtérítsék, és egy szóvivő be is jelentette: kérvényezték, hogy betekinthessenek a nyomozati anyagba. Becslések szerint a bank 41 millió eurót vesztett Gribkowsky miatt.

Ecclestone ügyvédei azonban igyekeznek megakadályozni a Bayern LB kérését, amit hivatalos formában is megtettek, ezért egy müncheni bíróság fog dönteni a folytatásról. Ecclestone anno úgy védekezett, hogy azért fizetett Gribkowskynak 45 millió eurót, mert az megzsarolta őt, hogy kellemetlen helyzetbe hozza a brit adóhatóság előtt egy másik vállalat ügyében.