Vágólapra másolva!
Állítólag ugyanakkorát, mint a Mercedes. Célegyenesébe érhetett a brit versenyző szerződtetéséért folytatott küzdelem.

Úgy tűnik, lassan pont kerülhet a Lewis Hamilton sorsával kapcsolatos találgatások végére, elhárult ugyanis az egyik legfőbb akadály az elől, hogy a brit meghosszabbítsa a McLarennel kötött szerződését.

Korábban úgy hírlett, Hamilton elvben már megállapodott a rivális Mercedesszel arról, hogy 2013-tól náluk folytatja a versenyzést. Az okokat, amiért elhagyta volna a pályafutását kezdettől fogva egyengető csapatot, csak sejteni lehetett, de a döntésében közrejátszhatott, hogy úgy érezte, idén a McLaren miatt került lépéshátrányba a világbajnoki küzdelemben. Mivel a csapat azóta feltámadt, s az utóbbi négy futamon megszerezte a pole pozíciót, Hamilton kilátásai javultak - még ha legutóbb, Szingapúrban egy váltóhiba meg is fosztotta a győzelemtől.

A két csapat közötti kötélhúzást azonban leginkább az döntheti el a McLaren javára, hogy az Autosport értesülései szerint emelték a tétet, és mégis hajlandóak lennének ugyanannyit - kb. 15 millió eurót - fizetni Hamiltonnak, mint amennyit a Mercedes is ajánlott neki. Eddig is nagyjából ennyit keresett náluk, de a McLarennél a gazdasági helyzetre hivatkozva ezután csökkenteni akarták a gázsiját.

Hamiltonnak most a két csapat következő években várható teljesítményén túl olyan egyéb tényezőket kell mérlegelnie, mint például a személyes szponzorokkal kötött szerződések lehetősége. Bár jelenleg is van néhány saját támogatója, köztük a Reebok, a McLaren hagyományosan nem engedi, vagy csak nagyon korlátozottan, hogy a versenyzőinek külön szponzorai legyenek. A Mercedesnél Hamiltonnak nagyobb lenne a mozgástere, amivel növelhetné a fizetését, cserébe viszont a csapat gyengébb teljesítményéből adódóan kevesebb bónuszra számíthatna a pályán elért eredmények után.

A brit szaklap úgy tudja, Hamilton és menedzsmentje, a XIX Entertainment még egyik istálló mellett sem kötelezte el magát, a McLaren által legutóbb ajánlott kompromisszummal azonban utolsó fejezetéhez érkezhetett a szerződéséről szóló szappanopera. Ez egyben azt is jelentheti, hogy Michael Schumachernek nem kell visszavonulnia; mivel csapattársának, Nico Rosbergnek 2014-ig érvényes szerződése van a Mercedesnél, és kijelentette, hogy nem megy sehova, Hamilton érkezésével a hétszeres világbajnok számára nem maradt volna hely.