Vágólapra másolva!
A Belga Nagydíjat mégsem a franciával felváltva rendezik. A legendás pálya az eddiginél kedvezőbb feltételeket harcolt ki magának.

Eldőlt, hogy 2015-ig biztosan lesz Belga Nagydíj a patinás Spa-Francorchamps-ban, amikor a pályának sikerült megállapodnia Bernie Ecclestone-nal a rendezés feltételeiről, s így további három évre hosszabbított.

Spa régóta anyagi nehézségekkel küszködik - 2003-ban és 2006-ban, jóllehet, eltérő okokból, el is maradt ott a verseny -, ezért az utóbbi időben arról volt szó, hogy egy másik helyszínnel, valószínűleg Magny-Cours-ral vagy a Nürburgringgel évenkénti váltásban látná vendégül a Forma-1-et. Az utóbbi azonban Hockenheimmel került vetésforgóba, a Francia Nagydíjjal kapcsolatos tervek pedig megrekedtek, így Spa végül önállóan kötött szerződést.

Mégpedig Jean-Claude Marcourt, a Vallon régió gazdasági minisztere szerint a pálya számára az eddiginél kedvezőbb anyagi feltételekkel, ami a Forma-1 üzleti gyakorlatában szokatlannak számít, bár erről részleteket nem volt hajlandó elárulni.