Vágólapra másolva!
A Red Bull utánpótlás-csapata ijesztő könnyedséggel szokott megszabadulni a csalódást okozó versenyzőktől, de az ausztrál nem tart tőle, hogy hasonló sorsa jut.

Daniel Ricciardónak továbbra is csak az a 2 pontja van, amit az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon szerzett, és ez a Toro Rosso hagyományosan szigorú szelekciós gyakorlatát ismerve nem biztató: a tavalyi szezon után úgy is kiadták Jamie Alguersuari és Sébastien Buemi útját, hogy 26 illetve 15 ponttal zártak. Ricciardo - aki az előző idény közepén a Hispaniánál mutatkozott be - ennek ellenére reméli, hogy jövőre is maradhat a csapatnál.

"Jól érzem magam itt" - mondta az Autosportnak. "Hogy jövőre mi lesz velem, azt még nem erősítették meg, de szívesen maradnék még egy évet, hogy tanulhassak. Aztán meglátnánk, mi lesz."

Alguersuari és Buemi többek között azért nem talált magának állást az idei szezonra, mert a Toro Rosso csak decemberben közölte velük, hogy nem hosszabbítja meg a szerződésüket. Ricciardót azonban nem zavarja, hogy várhatóan az ő sorsa is későn fog eldőlni.

Forrás: Toro Rosso

"Amióta a Red Bull junior csapatánál vagyok, mindig későn dőlt el, november előtt sohasem" - mondta. "Ha most korábban kiderül, az meglepetés lesz. Egy-két jó eredmény talán siettethetné a dolgot egy kicsit, de szerintem elég későn fogunk többet tudni."

Bár előzőleg lehetségesnek tűnt, hogy ha Mark Webber távozik a Red Bulltól, a fiókcsapat valamelyik versenyzőjét léptetik elő a helyére, ez végül nem történt meg, mert az ausztrál maradt. Ricciardo mégsem érzi úgy, hogy ezzel lecsúszott egy lehetőségről.

"Hacsak nem szereztünk volna dobogós helyezéseket, és nem csináltunk volna valami rendkívülit, eleve nem tartottam valószínűnek, hogy ez már jövőre megtörténik" - ismerte el. "Maga a gondolat kellemes volt, de nem csalódtam, amikor kiderült, mert valójában nem számítottam (az előrelépésre). Még bőven van mit tanulnunk."

Eddig Ricciardo csapattársa, a teljesen újonc Jean-Eric Vergne is csak egyszer szerzett pontot - igaz, ő 4-et. Viszont az időmérőkön 9:2-re az ausztrál áll nyerésre.