Vágólapra másolva!
Az ausztrál szerint a konstruktőri világbajnokságban elfoglalt első helyezésük azt mutatja, hogy a nehézségek ellenére idén is a Red Bull a legjobb csapat.

A Red Bull tavaly óriási fölénnyel hódította el mind az egyéni, mint a konstruktőri vb-címet: tizenkét futamot nyertek, és tizennyolcszor szerezték meg a pole pozíciót. Idén egyik csapat sem képes hasonló egyeduralomra, az erősorrend futamról futamra változik. Mark Webber a második, Sebastian Vettel pedig a harmadik helyen áll a tabellán. Őket mindössze két pont választja el egymástól, de Fernando Alonso jelentős, 40 pontos előnnyel áll az élen.

Webber szerint azonban a istállókat tekintve továbbra is a Red Bull az etalon, hiszen a konstruktőrök bajnokságát több mint 50 ponttal vezetik a McLaren előtt. "Idén becsúszott néhány hiba a csapat munkájába, így Sebastian és én is pontokat veszítettünk" - magyarázta az idén eddig két futamgyőzelmet arató ausztrál az Autosportnak. "De általában így is sikerül viszonylag jó eredményeket elérnünk."

"Nagyon sok területen még mindig mi jelentjük a mércét, ez a konstruktőri bajnokságban elfoglalt helyezésünkön is látszik" - jelentette ki. "Nem szereztünk annyi dobogós helyezést, mint néhány másik csapat, de erre nem igazán gondolunk. Nekünk van a legtöbb pontunk, és ez az, ami számít. Nem a dobogókat, hanem a pontokat fogjuk összeszámolni a szezon végén."

Webber úgy véli, a szezon hátralévő részében egyik csapat sem fog meglógni, az év végéig kiegyenlítettek maradnak az erőviszonyok. "Szerintem most már nem lesz nagy változás, csak akkor, ha valaki egy igazán különleges megoldással áll elő. De ha így lenne, akkor az már kiderült volna" - nyilatkozta, majd hozzátette: abból látszik, milyen nehéz jó eredményeket elérni idén, hogy Vettel egyelőre csak egy futamot tudott megnyerni.