Vágólapra másolva!
Bár a McLaren elismerte, hogy a szezon későbbi szakaszában fontolóra vehetik a csapatsorrend alkalmazását, Lewis Hamilton inkább önerőből szeretné megnyerni a világbajnokságot.

A McLarennél egyelőre tiszteletben tartják, hogy matematikailag még mindkét versenyzőjük esélyes a világbajnoki cím megszerzésére, így a következő futamokon biztosan nem kérik Jenson Buttontól, hogy adott esetben segítse a pályán Lewis Hamiltont. A csapatfőnök, Martin Whitmarsh azonban elárulta, a bajnokság későbbi szakaszában nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy csapatsorrendet alkalmaznak. Hamilton ennek ellenére nem szeretné, ha csak Button segítségével tudná ledolgozni 47 pontos hátrányát Fernando Alonsóhoz képest.

Button a szezon első felében nem tudta felvenni csapattársa ritmusát, így hamar jelentős hátrányt szedett össze: a tabella 8. helyén áll, még Hamiltontól is 41 pont választja el. A legutóbbi futamokon azonban magára talált, ezért csapattársa szerint hagyni kell, hogy minél jobb eredményeket érjen el. "Jenson azért versenyez, hogy a csapatnak és saját magának szerezzen pontokat, ráadásul a szezon előrehaladtával egyre jobb formába lendül" - idézi Hamiltont az Autosport. "Arra számítok, hogy az idény végéig ez lesz a helyzet. Szükségünk van arra, hogy pontokat szerezzen, én is örülnék, ha jól teljesítene."

Hamilton alapvetően ellenzi az eredményt befolyásoló csapatutasításokat, ezért akkor sem várná el a segítséget, ha a bajnoki cím megszerzéséhez erre lenne szüksége. "Korábban számtalanszor előfordult, hogy a versenyzők a bajnokság megnyerése érdekében elengedték egymást. Én ezt nem tartom jó megoldásnak, soha nem kérnék ilyet a csapattól" - magyarázta. "Ha nem vagyok elég gyors, akkor egyszerűen nem vagyok elég gyors. Azért szeretnék nyerni, mert én vagyok a leggyorsabb - nem akarom, hogy valakit visszatartsanak azért, hogy megkaphassam a pontjait."