Vágólapra másolva!
150 millió fontra van szükség a további fejlesztésekhez, és a pálya vezetése nem zárkózik el attól, hogy az ingatlan egy részét el- vagy kiadják külső befektetőknek.

Nagyszabású fejlesztéseket hajtottak végre a silverstone-i versenypályán az elmúlt években, miután biztossá vált, hogy a helyszín 2027-ig otthont ad a Brit Nagydíjnak. Első lépésként beiktattak egy új szakaszt az aszfaltcsíkba, majd vadonatúj központot építettek a csapatok, a versenyirányítás és a sajtó számára (ez a látványos Wing épületkomplexum).

A felújítások korántsem értek véget a klasszikus pályán, a tervek szerint a jövőben szállodákat, kiállítótermeket, szórakoztató létesítményeket, technológiai parkot hoznak létre mellette. A további beruházásokhoz azonban becslések alapján mintegy 150 millió fontra lenne szükség, amit nem biztos, hogy elő tud teremteni a tulajdonosi testület, a Brit Autóversenyzők Klubja (BRDC).

A Telegraph úgy értesült, hogy az anyagi forrásért cserébe a BRDC hajlandó eladni vagy kiadni a 850 hektáros létesítmény egy részét. "A silverstone-i ingatlannak jelentős a kereskedelmi potenciálja. Külső befektetőket keresünk, akik hozzánk hasonlóan úgy látják, hogy minél gyorsabban ki kell aknázni ezeket a lehetőségeket" - mondta a BRDC elnöke, Stuart Rolt.

Forrás: Force India
Forrás: Force India

"A BRDC finanszírozta az új versenypálya és a modern Silverstone Wing épületkomplexum építését, valamint több kulcsfontosságú fejlesztést a helyszínen" - folytatta. "Egy alkalmas befektető segíteni fog Silverstone további fejlesztésében, hogy a létesítmény egy világszínvonalú, sokoldalú központja legyen a motorsportnak és a technológiai üzletnek és képzésnek. Ez a célunk, amely mellett kitartunk."

A Jones Lang LaSalle ingatlanügynökség 2010 februárjában 51,8 millió fontra becsülte a pálya értékét.