Vágólapra másolva!
A McLaren kitart amellett, hogy egyforma esélyeket biztosítson versenyzőinek. A csapatfőnök kijelentette, adott esetben csak a szezon későbbi részében döntenek úgy, hogy Buttonnak támogatnia kel Hamiltont.

A McLaren régóta alkalmazza azt a politikát, hogy egyenrangúan kezeli a versenyzőit, és csak abban az esetben helyezik előtérbe egyiküket, ha a másiknak minden reális esélye elszállt a vb-címre. A kívülállók időnként megkérdőjelezik a hozzáállás helyességét, sokak szerint például 2007-ben azért került a Ferrarihoz a bajnoki cím, mert a wokingiak sem Fernando Alonsót, sem Lewis Hamiltont nem részesítették kiemelt bánásmódban.

Idén viszonylag nagyra hízott a különbség a két McLaren-pilóta között a tabellán, a negyedik Hamilton 41 ponttal áll Jenson Button előtt. Noha már nyíltan is szabad csapatsorrendet alkalmazni, a McLaren egyelőre nem készül erre. "Lehet, hogy valamikor eljön ennek az ideje, de még kilenc verseny hátra van, és mivel mindegyiken 25 pont szerezhető, gyorsan változhat a helyzet" - intett Martin Whitmarsh csapatfőnök egy telefonos konferencián. "Sok verseny le fog menni, mielőtt elkezdenénk foglalkozni ilyesmivel."

"Jenson győztes típus. Kiváló kapcsolatot ápol Lewisszal, de a hétvégén meg fogja próbálni legyőzni őt."

A McLaren erőt merít abból, hogy a nyári szünetre Hamilton hungaroringi győzelmével vonultak el, továbbá Button is kilábalt a hullámvölgyből, így újult erővel támadnak a vb-címért. Maga Button is úgy érzi, hogy egyelőre felesleges attól tartania, hogy beáldozza őt az istálló Hamilton kedvéért.

"Véleményem szerint ez most tárgytalan. Nem nagy a különbség köztünk, kevesebb, mint két győzelemnyi" - mondta. "A versenyzők fele a csapattársa előtt áll, és a csapattársaik közül senki sem jelenti ki, hogy támogatni fogják a másikat."

"Nagyon unalmas bajnokság lenne, ha csupán tizenkét pilóta harcolna a győzelemért, míg a másik tizenkettő segít nekik."