Vágólapra másolva!
Vasárnap részt vesz első saját szervezésű triatlonversenyén, amelyen ötszázan állhatnak rajthoz. A rendezvénnyel jótékony célt támogat.

Jenson Button egyik legkedveltebb szabadidős tevékenysége a triatlon, amellyel állítása szerint kiváló formába tudja hozni magát a Forma-1-es versenyzéshez. Az elmúlt években számos versenyen részt vett, ráadásul több versenyzőtársával is megszerettette a sportágat. Másfél hete rajthoz állt a Fülöp-szigeteken rendezett Ironman viadalon, ahol összesítésben a tizennegyedik, a 30-34 év közötti férfiak mezőnyében pedig a harmadik helyen végzett.

A McLaren pilótája nem tétlenkedik, a hétvégén ismét triatlonozni fog, méghozzá első saját rendezésű versenyén, amelyre augusztus 19-én Lutonban kerül sor. "Egy ideje már beszéltem a saját szervezésű triatlonversenyemről, és most végre örömmel bejelenthetem, hogy sor kerül rá. Szerencsés vagyok, hogy világszerte részt vettem triatlonversenyeken, és ez a sport jelentős részévé vált az életemnek, tökéletes edzést jelent az F1-re" - mondta Button.

A résztvevők száma ötszáz fő lesz, a versenyzőkre 300 méter úszás, 10 kilométer kerékpározás és 2,5 kilométer futás vár. Utána a legjobb ötven még egyszer teljesíti a távot, ezután hirdetnek győztest. A résztvevők többek között pólót, emlékérmet, táskát kapnak ajándékba, valamint részt vehetnek az afterpartyn.

Az esemény egyébként jótékonysági célt is szolgál, a nevezési díj és a helyszínen tett felajánlások Jenson Button alapítványához, a Jenson Button Trusthoz kerülnek, amelyből ezúttal a Help for Heroes szervezetet támogatják. Ez a szervezet a harcokban megsérült brit katonákon segít.

A Forma-1-es mezőnyből nem Button az egyetlen, aki ilyesmit szervez: Mark Webber évek óta megrendezi kalandtúráját Tasmania szigetén.