Vágólapra másolva!
Bár hátránya már 88 pont a bajnokságban, még nem hajlandó lemondani a bajnoki címről. Szerinte a McLaren rendkívül magabiztosan várhatja a szezon hátralévő részét.

A legutóbbi két futamon, Hockenheimben és a Hungaroringen úgy tűnt, a néhány futamig tartó formahanyatlás után magára talált a McLaren. A Német Nagydíjon Jenson Button a második helyen ért célba, Lewis Hamilton pedig az egész hétvégét uralva aratott győzelmet Magyarországon. Hamilton így ismét világbajnoki esélyessé lépett elő: bár jelenleg csak a negyedik, és a tabellát vezető Fernando Alonsóhoz képest 47 pont a lemaradása, a második helyen álló Mark Webber csak hét ponttal előzi meg.

Az idény első felében lényegesen gyengébb formát mutató Button 88 pontos hátránnyal követi Alonsót, így sokak szerint neki már nincs esélye a világbajnoki győzelemre. Ő azonban nem így látja, és egyelőre nem is gondol arra, hogy másodhegedűsként segítse Hamiltont a hátralévő futamokon.

"Nem hiszem, hogy a csapat ezt kérné tőlem" - mondta a Sky Sportsnak. "Egészen addig esélyesnek tartom magam, amíg már matematikailag sem nyerhetem meg a bajnokságot. Soha nem tudhatjuk, mi fog történni. Ettől függetlenül jó csapatjátékos vagyok, és tudom, hogy a McLaren számára nagyon fontos lenne a konstruktőri bajnokságban aratott győzelem - idén ez az egyik legfőbb célunk."

Button szerint a bajnokság szempontjából különösen fontos, hogy a McLaren éppen az öthetes nyári szünet előtt támadt fel, hiszen ez lélektanilag nagy előnyt jelenthet a következő futamon, Spában. "Úgy gondolom, a legutóbbi versenyeken bevetett fejlesztéseink nagyon sokat segítettek. Örülök, hogy a nyári szünet előtt ilyen jó eredményeket értünk el, hiszen így rendkívül magabiztosan várhatjuk a következő nagydíjakat. Ez különösen a szerelők és a kerékcseréket végző srácok számára fontos, ők csodálatos munkát végeztek az utóbbi időben" - magyarázta.

Hamilton múlt héten úgy nyilatkozott, a McLarennek már nem csak a Ferrarira és a Red Bullra kell figyelnie, hiszen a Hungaroringen kettős dobogós helyezést szerző Lotus is veszélyes lehet rájuk. Ezzel Button is egyetért, hiszen Kimi Räikkönen csupán egy ponttal marad egy Hamiltontól. "A Lotus nagyon erősnek bizonyult, és szerintem még nem is mutatták meg a legjobb formájukat - komoly esélyük van rá, hogy a közeljövőben futamgyőzelmeket aratnak" - vélekedett.