Vágólapra másolva!
A spanyol nem tartja magát favoritnak, Lewis Hamilton szerint azonban csak azért ködösít, hogy mérsékelje az elvárásokat. Vettel is megérdemeltnek tartja, hogy ő vezeti a vb-t.

Fernando Alonso 40 pontos előnnyel vezet az összetettben, mégis úgy véli, az éllovasok közül valójában a Ferrari a leglassabb, ezért hosszú távon nem lehet nyugodt a helyezése felől. "Ami a teljesítményt illeti, az elöl harcolók közül egyértelműen mi vagyunk a leglassabbak" - jelentette ki a belgiumi Spában. "A pontok terén előnyünk, a teljesítmény terén viszont hátrányunk van, ezért nem hiszem, hogy mi lennénk a favoritok."

A Ferrari a nyári szünet előtti utolsó verseny, a Magyar Nagydíj időmérőjén 8 tizeddel maradt el a pole pozíciótól, ami Alonso szerint túl sok. "Muszáj lesz javítanunk ezen a helyzeten" - figyelmeztetett. "Majd meglátjuk, itt és Monzában mennyi a hátrányunk, mert ezek az autó szempontjából furcsa pályák - kis leszorítóerőre van szükség rajtuk, ezért a következő két versenyen bármi megtörténhet. Remélhetőleg sok pontot tudunk szerezni."

"Az igazi viszonyítási pont legközelebb Szingapúr lesz. Addigra be kell hoznunk a lemaradásunkat a pole-hoz képest."

A 4. helyezett Lewis Hamilton, aki 47 ponttal van Alonso mögött, azonban csak ködösítésnek érzi a spanyol nyilatkozatát. "Várható volt, hogy ezt fogja mondani, nem? Csupán az volt a célja vele, hogy csökkentse magán a nyomást" - vélte. "Én is előrukkolhatnék ugyanezzel: az első négy csapat autója közül egyértelműen a miénk a leglassabb, de azért megpróbálunk mindent megtenni vele."

Hamilton ugyanakkor méltatta Alonsót. "Összességében alighanem még mindig ő a mezőny legjobb versenyzője, kiegyensúlyozottan szállítja a pontokat" - mutatott rá. "Minden futamot pontszerzőként fejez be, nagyon szép munkát végez, és nyert is egy csomó versenyt, ezért semmiképpen nem merném azt mondani, hogy övé a leggyengébb autó."

A Hamiltont 5 ponttal megelőző Sebastian Vettel is megjegyezte, hogy Alonsót igenis a világbajnokság valódi esélyesei közé kell sorolni. "Nem azért vezet, mert valaki csekken kiutalt neki ennyi pontot. Megérdemli, hogy ő áll az élen" - jelentette ki. "A szezon elején és a téli teszteken úgy tűnt, a Ferrarinak rengeteg problémája van, de aztán összeszedték magukat, és az autójuk ütőképessé vált. Azóta bármilyen körülmények között erősek voltak."

"Szerintem megérdemelték, hogy ebbe a helyzetbe kerültek. Az utóbbi néhány versenyen mindig elég gyorsak voltak hozzá, hogy a dobogón végezzenek, sőt néha győzzenek is."