Vágólapra másolva!
A német továbbra is kénytelen bőszen tagadni, hogy feltételesen már aláírt Maranellóba.

Sebastian Vettelnek sokadszor tették fel a kérdést, hogy már előszerződést kötött-e a Ferrarival, és ő sokadszor volt kénytelen cáfolni ezt. A német versenyző tavaly márciusban 2014 végéig hosszabbított a Red Bull-lal, de feltételezések szerint már 2013 után elhagyhatja a csapatát, ha bizonyos kritériumok nem teljesülnek - például a szezon feléig a megadottnál kevesebb pontot szerez.

Amikor legutóbb erről faggatták, Vettel kijelentette, hogy még nincsenek Ferrari-overalljai. "Megtiszteltetés, hogy Stefano Domenicali és Luca di Montezemolo azt mondták, el tudnának képzelni a Ferrari versenyzőjeként" - ismerte el. "De ennyi. Az az igazság, hogy nem írtam alá hozzájuk, és barátilag sem ráztam kezet velük semmire."

"Persze ha megkérdeznék őket, a mezőny mind a huszonnégy tagja azt válaszolná, hogy egy napon majd szeretne a Ferrarinál versenyezni. Az egy fantasztikus csapat, de (ahhoz, hogy odamenjek), mindennek stimmelnie kell."

"Lehet, hogy hirtelen átigazolok valahová. Ki tudja? Viszont az is elképzelhető, hogy soha nem megyek sehová, mert a Red Bullnál senki nem tud majd jobb lehetőségeket kínálni."

A jelenleg az összetett 3. helyén álló Vettel azt nem tagadta, hogy kommunikált a Ferrari főnökeivel, ennek azonban szerinte nincs jelentősége. "Mindig kapcsolatban állunk, de csak azért, mert a paddockban ácsorogva Stefano Domenicalival beszélgetek, még nem fogok holnaptól nála versenyezni" - mondta, hozzátéve, hogy egyelőre nem is foglalkozik a 2013-at követő időszakkal.

"Idén is bőven van min gondolkodnom; az itt és most kulcsfontosságú, mert éppen elég nehéz megvédenem a címemet. Nem tudok, és nem is akarok azzal foglalkozni, hogy mi fog történni a következő években. Ehhez még túl korán van."

Vettel eloszlatta azokat a félelmeket is, hogy a ferraris pletykák kényelmetlen helyzetbe hozzák jelenlegi munkaadói előtt. "A Red Bullnál nincsenek gondok" - szögezte le. "A főnökeim pontosan tudják, hogy mit érzek - teljes nyitottsággal állunk egymáshoz."