Vágólapra másolva!
Számos újítást vetnek be Hockenheimben, amelyek Martin Whitmarsh szerint az autó külsejét is megváltoztatják. Úgy véli, a silverstone-i hétvége "furcsa" volt, a következő futamokon ismét versenyképesek lehetnek.

A McLaren jelentős fejlesztésekkel készül a hétvégi Német Nagydíjra, és az elmúlt futamokon látott formájuk alapján szükségük is van az új alkatrészekre. Valenciában és Silverstone-ban ugyanis összesen kilenc pontot szereztek, s bár az Európa Nagydíjon Lewis Hamilton a kiesése előtt végig dobogós helyen autózott, a brit versenyen már csak a 8. helyet tudta megszerezni. Ezzel a világbajnokságban is visszaesett, csapatához hasonlóan a negyedik helyen áll a tabellán, 37 pontra az éllovas Fernando Alonsótól.

A csapatfőnök, Martin Whitmarsh elárulta, Hockenheimben mindenki számára észrevehetőek lesznek az autón történt módosítások. "Az oldaldobozokat az elejétől a hátuljáig eléggé megváltoztattuk, ezek észrevehetőek lesznek" - nyilatkozta a Vodafone telefonos konferenciáján. "Lesznek egyéb új alkatrészek is, amelyeket az éles szeműek kiszúrhatnak, és természetesen szabad szemmel nem érzékelhető fejlesztéseket is bevetünk."

Forrás: McLaren

Whitmarsh szerint nincs akadálya annak, hogy a McLaren Németországban ismét a győzelemért harcolhasson, a legutóbbi két versenyen látott gyengébb teljesítmény ugyanis csak kisiklásnak tekinthető. "A Forma-1-ben nagyon gyorsan változnak az erőviszonyok. Kanadában rendkívül erősek voltunk, az elmúlt két futam azonban csalódást keltett" - magyarázta. "Szokatlan versenyek voltak, a silverstone-i hétvége elég furcsa volt. De folyamatosan arra törekszünk, hogy fejlesszük az autót, ezért Németországba sok új elemet - köztük néhány könnyen észrevehetőt - teszünk fel az autóra."

Bár a silverstone-i lassabb tempó miatt nem a gumikat okolja, elismerte, a csapatnak még mindig gondot okoz a Pirellik viselkedésének megfejtése. "Ezzel mindenki így van, nemcsak a McLaren" - szögezte le. "Nagy kihívásnak bizonyul, hogy megértsük és megfelelően kihasználjuk az abroncsokat. Továbbra is összeszedettnek kell maradnunk, hibátlan versenyzésre kell törekednünk, miközben az autó teljesítményén is javítunk. A gumik jobb kihasználása mellett ezek tartoznak a legfontosabb teendőink közé."