Vágólapra másolva!
A mexikói szerint a Sauber csak a legutóbbi két időmérőn hibázott, a szezon első felében inkább a balszerencsével gyűlt meg a bajuk.

A Sauber hullámzó teljesítményt mutatott a 2012-es szezon első felében: míg egyes futamokon elég gyorsak voltak ahhoz, hogy a dobogós helyekért - Malajziában ráadásul a győzelemért - küzdjenek, máskor még a pontszerzők közé sem fértek be. Sergio Pérez szerint az esetek többségében nem a csapat számlájára írhatók a gyengébb eredmények, hiszen különböző nehézségekkel kellett megküzdeniük.

"Azt hiszem, alapvetően a szerencsével van problémánk" - nyilatkozta az Autosportnak. "A csapathoz hasonlóan én is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottam, de balszerencsések voltunk. Sanghajban például az első szárnnyal volt problémánk, pedig Malajzia után itt is a dobogóért harcoltam. Barcelonában pedig a negyedik helyen autóztam, amikor rögtön a rajt után defektet kaptam."

A Sauber rendszerint az időmérőkön szerepel gyengébben, gyakran a rossz rajthely miatt nem tudnak előkelőbb helyen célba érni. Pérez szerint azonban ezen a területen sem teljesítenek olyan gyengén, mint ahogy az eredményekből látszik. "Monacóban nagyon erősek voltunk az időmérőn, szerintem akár az első öt hely valamelyikét is elcsíphettük volna. Ott viszont a kormányzással voltak gondjaim, és egyenesen a falnak hajtottam" - magyarázta, bár azt elismerte, hogy Silverstone-ban és Hockenheimben ők hibáztak.

"A döntő pillanatokban rossz döntéseket hoztunk" - mondta. "Silverstone-ban hat perccel a Q2 vége előtt én álltam az élen, de utána rosszul döntöttünk, és intermediate gumikon hajtottunk a pályára. Hockenheimben pedig kicsit későn jöttem ki a bokszból, és beragadtam a sereghajtók mögé."

Miután a Német Nagydíjon mindkét versenyző nagyszerű eredményt ért el - Kamui Kobajasi a negyedik, Pérez pedig a hatodik lett -, a Hungaroringen ismét a dobogós helyezéseket célozzák meg, bár Pérez tudja, hogy ehhez az időmérőből is mindent ki kell hozniuk. "Ha a csapattal együtt sikerül jó döntéseket hoznunk, akkor a körülményektől függetlenül mindig jól szerepelhetünk" - jelentette ki.