Vágólapra másolva!
Az olasz istállónál állítólag Kimi Räikkönen neve is felmerült Felipe Massa lehetséges utódai között a 2013-as szezonra.

A Ferrari jelenleg azt fontolgatja, hogy kit szerződtessen Fernando Alonso csapattársának 2013-ra. A spanyol jövője biztos, már tavaly aláírta 2016 végéig tartó szerződését. Az olasz istállónak olyan pilótára lenne szüksége az első számú versenyzője mellé, akivel meg tudnák szerezni a konstruktőri világbajnoki címet.

Felipe Massa idén 11 verseny alatt eddig csak 25 pontot gyűjtött, míg csapattársa vezeti a vb-t 164 ponttal. Állítólag sok fiatal tehetséget tart szemmel a Ferrari, köztük van Nico Hülkenberg, Paul di Resta, Romain Grosjean és a Ferrari utánpótlás nevelő programjának a tagja, a sauberes Sergio Pérez is. Az Autosport forrása azonban azt állítja, hogy a Ferrari egyik fiatalban sem lát még annyit, hogy lecserélné rá Massát - erre utalt a Ferrari elnökének egy korábbi nyilatkozata is -, ezért állítólag idősebb versenyzőkben is gondolkodnak.

Korábban Mark Webber elárulta, hogy szintén tárgyalt a maranellói istállóval, de végül nem egyeztek meg, ezért inkább hosszabbított Red Bull-lal. A Hungaroringen még egy idősebb pilóta neve merült fel, mint Massa lehetséges utódja, mégpedig Kimi Räikkönené. Ő nem ismeretlen a Ferrari számára, hiszen 2007 és 2009 között már versenyzett a Scuderiánál, rögtön első évében a világbajnokságot is megnyerte velük.

Az elválásuk nem volt túl szép: Räikkönennek még szerződése volt a 2010-es évre is, de az olaszok inkább fizettek neki, hogy elmenjen, s így hamarabb szerezhessék meg Fernando Alonsót. Most azonban magát megnevezni nem kívánó források szerint a Ferrari vezetősége meg van győződve arról, hogy a finn ideális csapattársa lehetne Alonsónak, mivel a sebessége és a tapasztalata is adott. Állítólag csak Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo nem támogatja Räikkönen ismételt szerződtetését, talán még élénken él emlékezetében, amikor kissé motiválatlanul vezetett a csapatnál töltött utolsó évében.

Forrás: Farkas Péter [origo]
Räikkönen Alonsót üldözi a Magyar Nagydíjon

Amikor a Magyar Nagydíj után megkérdezték a második helyen végzett Räikkönent, hogy mit szól a pletykákhoz, így felelt: "Mindig mondtam, hogy nincsenek rossz érzéseim velük (a Ferrarival) kapcsolatban, szép időket töltöttünk együtt. Megnyertem a világbajnokságot náluk, de a dolgok a végén alakulhattak volna szebben is. Az élet megy tovább, soha nem lehet tudni, mi fog történni a jövőben, de elégedett vagyok a mostani helyemmel, minden jól megy. Nem tudok erről a pletykákról, talán azt kéne megkérdezni róla, aki leírta."

Az Autosport úgy tudja, Raikkönen már megkezdte a tárgyalásokat a Lotusszal az idén lejáró egyéves szerződése meghosszabbításáról, már a jövő évi autóról is folytattak technikai jellegű megbeszéléseket a gyárban. Ettől még persze nem biztos, hogy náluk marad.