Vágólapra másolva!
Az idén visszatért finn versenyző egyfelől örül, hogy már három dobogós helyezése van, ugyanakkor kissé csalódott is, mert jobb eredményekre is megvolt az esélye.

Kimi Räikkönen úgy írta le a 2012-es szezon első felében mutatott teljesítményét, hogy "jó, de lehetne jobb is". Nyolc futamból háromszor állt a dobogón, 73 pontot gyűjtött, és csak 38 ponttal van lemaradva a világbajnokságot vezető Fernando Alonsótól.

A 32 éves finn elégedett a Lotusszal elért eredményeivel, de kissé frusztrált amiatt, hogy még sokkal jobbak is lehettek volna. "Mindig előrébb szeretne végezni az ember, de ha a szezon előtt azt mondták volna nekem, hogy többször is dobogón leszek és ennyi pontom lesz, akkor talán azt mondtam volna, hogy igen, ez remek" - nyilatkozta 2007 világbajnoka.

"De ha aztán odakerülsz, és rájössz, hogy pár tényezővel még előrébb tarthatnál, és ezekkel jobb eredményeket érthettél volna el, ekkor mindig egy kis csalódottságot érzel."

"Ettől függetlenül még mindig örülök, hogy csapatként ilyen jó helyzetben vagyunk, bár még ennél is csinálhatnánk jobban. Arról van szó, hogy még nem értük el azt, amit már el kellett volna érnünk" - tette hozzá valószínűleg a futamgyőzelemre célozva.

Räikkönen bevallotta, még mindig dolgozik azon, hogy kényelmesebben érezze magát a Lotus E20-asban. "Ha elkövetsz egy kis hibát vagy van egy kis problémád a hétvége valamelyik szakaszában, akkor ez könnyen sok idődbe kerülhet. Kis dolognak tűnhet, a végén mégis nagy különbséget eredményezhet" - folytatta.

"Nem könnyű elérni, hogy mindig tökéletes legyen a hétvégénk. Még mindig kell találnunk valamit a beállításoknál, hogy 100 százalékig elégedettek legyünk, keressük, és van is pár ötletünk. De mindig, amikor esik, mint itt, várnunk kell, és nem olyan egyszerű, hogy azt mondjuk, oké, ezt meg azt kipróbáljuk. Változhat az időjárás, vagy jön egy kis probléma, és máris meg vagyunk lőve."

"Türelmesnek kell lennünk, olyan jó eredményeket kell elérnünk, amilyeneket csak lehet, és dolgoznunk kell azokon a kis részleteken, amelyeken még javítanunk kell."