Vágólapra másolva!
A Red Bull versenyzői elégedettek a hockenheimi időmérőn elért helyezésükkel, bár a pole pozíciót is elérhetőnek tartották. Mark Webber a Q3-ban feltartotta Sebastian Vettelt.

A Red Bull az utolsó percig harcban állt a pole pozícióért a Német Nagydíjon, végül azonban meg kellett elégedniük a 2. és a 3. helyezéssel, Fernando Alonsót nem tudták legyőzni. Sebastian Vettel örül, hogy az első sorból rajtolhat, a Q3-ban futott idejével viszont elégedetlen, a legjobb köre ugyanis négy tizeddel volt lassabb Alonsóénál.

"Nem vagyok kibékülve a körömmel" - jelentette ki az edzés után. Úgy véli, a spanyolt előnyhöz juttathatta, hogy az utolsó két mért köre előtt kiállt kereket cserélni. "Fernando stratégiája kicsit gyorsabbnak bizonyult. Én is futhattam volna jobb kört, de nem tudom, hogy ez mire lett volna elég."

"Ki kell elemeznünk Fernando taktikáját, talán ők jobb utat választottak. Összességében viszont úgy gondolom, hogy ilyen körülmények között a szerencse is szerepet játszott" -vélekedett, majd elárulta, a Q3-ban a csapattársával is meggyűlt a baja. "Vesztettem egy kis időt, amikor az egyik kör végén beragadtam Mark (Webber) mögé - ekkora esőben nagyon nehéz vezetni, és semmit nem lehet látni a tükrökben."

Forrás: Red Bull

Bár a pole-ról lecsúszott, Vettel örül, hogy a zuhogó esőben a pályán tudta tartani az autót. "Sikerült elkerülnünk a kicsúszást, és az első sorból indulhatunk holnap, ezzel elégedettek lehetünk" - nyilatkozta a címvédő. A váltócseréje miatt öt rajthelyes büntetéssel sújtott Webber is annak örült, hogy nem fogott ki rajta az eső.

"Az ember könnyen hibázik, ha tudja, hogy öt rajthelyes büntetés vár rá, ezért örülök, hogy elég jó helyen végeztem" - mondta a Vetteltől négy tizeddel elmaradó ausztrál. "A Q3 bizonyos szakaszaiban lehetetlen volt hetes sebességi fokozatig eljutni az egyenesben, és a rázóköveket sem tudtuk használni. Az állandó aquaplaning hihetetlenül megnehezítette a dolgunkat."

Webber elégedett az eredménnyel, és büntetése ellenére bizakodó, szerinte a hétvégén mutatott tempója alapján képes lesz előretörni a futamon. "Fernando kiállt új gumikért, ezt talán mi is megtehettük volna. De az nem számít, mi lehetett volna - a lényeg, hogy a harmadik legjobb időt futottam, és ennek örülök, még a büntetés ellenére is" - magyarázta. "A nyolcadik helyről sokat javulhatunk, ráadásul megmutattuk, hogy az autónk a változó körülmények között is erős."