Vágólapra másolva!
Nico Rosberg örülne, ha jövőre is Michael Schumacher mellett versenyezhetne a Mercedesnél, szerinte csapattársa egyre jobb formában van. 

Michael Schumacher szerződése a szezon végén lejár a Mercedesnél, a csapat elmondása szerint azonban még a nyár vége előtt kiderül, hogy 2013-ban is folytatja-e a versenyzést. Egy biztos: Nico Rosberg szeretné megtartani a csapattársát.

"Nagyon örülnék neki. Rendkívül magas színvonalon versenyez" - dicsérte 43 éves honfitársát a Weltnek adott interjúban. "Igazán balszerencsésen indult számára az idény, de a monacói időmérőn mindenkinél gyorsabb volt, Valenciában pedig felállhatott a dobogóra. Erősebb, mint a visszatérése óta bármikor."

A két német már a kezdetek óta jó viszonyt ápol egymással, és Rosberg szerint ezen az sem változtatott, hogy alaposan lehagyta csapattársát a pontversenyben, ráadásul Kínában a Mercedes története során először ő állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

"Az a győzelem egyaránt fontos volt nekem és a csapatnak is. Michaellel azonban nagyon jó, professzionális a kapcsolatunk. Ugyanakkor óriási kihívás, hogy ellene vezethetek. Közösen húzzuk előre egymást és a csapatot."