Vágólapra másolva!
A Mercedes a Magyar Nagydíjon mutatta idei leggyengébb formáját, Nico Rosberg ennek ellenére reméli, hogy az új alkatrészeknek köszönhetően utolérhetik az élcsapatokat.

Miután Nico Rosberg a szezon harmadik versenyén, a Kínai Nagydíjon megszerezte a Mercedes 1955 utáni első győzelmét a Forma-1-ben, sokan a németeket is a világbajnokság egyik esélyesének tartották. Azóta viszont egyszer sem sikerült megismételniük ezt az eredményt, csupán két további dobogós helyezést szereztek. A Hungaroringen ráadásul jóval gyengébben szerepeltek, mint eddig bármikor: Nico Rosberg már annak is örülhetett, hogy a 10. helyen célba érve egy pontot szerzett, a 17. rajthelyet megszerző Michael Schumacher pedig csak kiesett.

Rosberg ennek ellenére úgy gondolja, a Mercedes ismét fel tudja venni a versenyt az éllovasokkal, ha megfelelően kezelik a kialakult helyzetet. "Nehéz időszak ez számunkra, de meggyőződésem, hogy sikerül kijutunk belőle" - nyilatkozta a videóblogján. "Lesznek új alkatrészeink, fejlesztéseink, így szerintem a következő hetekben sikerül előrelépnünk."

Elismeri azonban, hogy az idei szezonban nehéz megjósolni az erőviszonyok alakulását, a szezon második felében ráadásul a szokásostól eltérő pályák is megnehezítik a csapatok dolgát. "Nehéz megítélni, mire leszünk képeset, mert elég szokatlan pályák következnek. Nagyon nehéz így jósolni, de optimista vagyok, szerintem ennél sokkal jobban teljesíthetünk."

Az eddig 77 pontot szerző Rosberg sokáig a bajnokság élmezőnyéhez tartozott. Még mindig a jónak mondható hatodik helye áll, megelőzve Jenson Buttont, de az ötödik Kimi Räikkönenhez képest már 39 pont a lemaradása. A tizenegy futam alatt hat kiesést elkönyvelő Schumacher még rosszabbul áll, ő csak a 12. a tabellán.