Vágólapra másolva!
A Red Bull az éjszakai munkastop alatt vizsgálta meg Mark Webber váltóját, majd úgy ítélték, hogy nem tudják kijavítani a hibát. Ezért öt hellyel hátrébb sorolják a hockenheimi rajtrácson, akárcsak Nico Rosberget és Romain Grosjeant.

A világbajnokság 2. helyezettje, Mark Webber öt rajthelyes büntetést kap a Német Nagydíjra, miután a Red Bull a pénteki edzések után megoldhatatlan problémát talált a sebességváltójában. Az idei szabályok szerint egy váltóval sorozatban legalább öt futamot kell megtenni, az idő előtti cserére kényszerülő versenyzőket öt hellyel sorolják hátrébb a rajtrácson. Hockenheimben Nico Rosberg és Romain Grosjean is büntetést kap, az ő váltójuk még a silverstone-i hétvége során hibásodott meg.

A Red Bull egyébként megszegte az éjszakai munkastopot, a szerelők ugyanis hajnalig dolgoztak, míg kiderítették, valóban ki kell-e cserélniük Webber váltóját. A tavaly bevezetett munkastop értelmében minden éjszaka kijelölnek egy hatórás időszakot, amikor a csapatok nem dolgozhatnak az autókon. Hockenheimben ez hajnali két órától reggel nyolcig tartott, a Red Bull szerelői azonban nem sokkal négy óra előtt hagyták el a pályát. Az osztrákokat idén először szegték meg az éjszakai munkastopra vonatkozó szabályokat, így még nem kapnak érte büntetést - évente négy alkalommal minden istálló következmények nélkül követheti el ezt a kihágást.