Vágólapra másolva!
A Pirelli bejelentette, hogy a Brit Nagydíjat követő hockenheimi és hungaroringi versenyen a lágy és a közepes keménységű gumikat bocsátja a csapatok rendelkezésére. 

Nyilvánosságra hozta a Pirelli, hogy melyik gumikeverékeket viszi el az augusztusi nyári szünet előtti utolsó két Forma-1-es versenyre: a Német és a Magyar Nagydíjon egyaránt a lágy és a közepes keménységű abroncsokat kapják meg a csapatok. Idén ez a leggyakoribb párosítás, a július végéig megtartott tizenegy versenyből haton ez a két típus kap szerepet.

A Német Nagydíjat Hockenheimben rendezik, amely ismeretlen terep lesz a Pirelli számára, mivel a vállalat tavaly tért vissza a sportágba, és akkor a Nürburgring fogadta a mezőnyt Németországban. A hockenheimi pálya lassú és gyors kanyarokat nagyjából egyenlő arányban tartalmaz, ezért fontos, hogy a gumik a féktávokon és a kigyorsításoknál megfelelő tapadást biztosítsanak, ugyanakkor kibírják a lendületes kanyarok okozta terhelést is - feltehetően ez eredményezte a középutat jelentő abroncsválasztást.

A Hungaroring főleg lassú fordulókból áll, ezért az aktuális gumiszállító éveken át a szuperlágy és a lágy keveréket vitte el oda. A Pirelli ugyanígy tett tavaly, a a mostani döntésük tehát változást jelent.