Vágólapra másolva!
A McLaren pilótája úgy gondolja, csapatának csak akkor marad esélye a végső diadalra, ha sokkal gyorsabbá teszik az autót. A wokingiak további fejlesztésekkel készülnek a következő versenyre. 

Hullámvölgybe került a McLaren az utolsó két Forma-1-es versenyen, mindössze kilenc pontot gyűjtöttek Valenciában és Silverstone-ban. Eközben nem csupán két szokásos ellenfelük, a Red Bull és a Ferrari teljesítményétől maradtak el, ugyanis Jenson Button szerint például a Sauber és a Williams autója is jobb bizonyos szempontból az MP4-27-nél.

Lewis Hamilton nem temeti csapata és saját bajnoki reményeit, de elismerte, hogy komoly javulásra van szükség a részükről, ha nem akarnak idő előtt kiszállni a játszmából. "Még részese vagyunk a küzdelemnek, de ha nem gyorsulunk sokat, nehéz lesz benne maradni" - idézte a brit versenyzőt a motorsport.com. Hamilton hátránya a Brit Nagydíj után 37 pontra hízott a listavezető Fernando Alonso mögött, míg Button a csapattársától is 42 ponttal le van maradva.

A McLarent irányító Martin Whitmarsh szerint elsősorban arra vezethető vissza a csapat gyenge silverstone-i formája, hogy a pénteki edzésnapon alig tudták tesztelni az autóhoz készített újításokat, mivel a tréningeket elmosta az eső.

"Sok új elemet szereltünk fel az autóra, de nem tudtuk rendesen kipróbálni őket pénteken" - nyilatkozta. "Mindig elkeserítő, ha nem vagyunk versenyképesek, márpedig a futamon mi nem voltunk azok. Nem a versenyzők hibája volt, ők jó munkát végeztek."

"Nem voltunk kellően gyorsak, mivel nem szereztünk annyi adatot, mint amennyit akartunk. Muszáj megszereznünk őket, hogy elérjük, hogy a németországi fejlesztések beváljanak."

"Németországba egy még nagyobb, látványosabb fejlesztési csomagot viszünk, és azzal muszáj lesz jól teljesítenünk" - közölte. "A lényeg ugyanaz, mint eddig, vagyis javítanunk kell az autón, illetve muszáj jobban bánnunk a gumikkal."

Az Autosport információi szerint a McLaren Hockenheimre átdolgozza az MP4-27 karosszériájának hátsó részét, illetve az elöl található állítható fékhűtő-csatornákat.