Vágólapra másolva!
Az új szerződésért cserébe szeretné, ha a McLaren kivételezne vele ezen a téren. Ha ez nem jön össze, akkor megpróbál magasabb fizetést kicsikarni Ron Dennistől.  

A McLarennél évtizedek óta szokás, hogy a trófeákat nem engedik megtartani a versenyzőiknek, akik legfeljebb a másolatokat vihetik haza, miközben az eredeti példányok a csapat birtokába kerülnek. Ám Lewis Hamilton, akit fiatal kora óta támogat az istálló, azt szeretné a szerződéshosszabbításért cserébe, hogy ezentúl megkapja a kupákat.

"Még nem sikerült kicsikarnom az összes feltételt, amit akarok, de 95 százalékban már megállapodtunk a McLarennel. Csak apróságok hiányoznak, például az, hogy szeretném megtartani a győzelmi trófeákat. Ron (Dennis, a McLaren elnöke) azonban sohasem fog beleegyezni ebbe. Hát rendben van, akkor ezt megpróbálom a fizetés terén kompenzálni!" - mondta a Daily Mailnek.

A legszebb serlegnek azt tartja, melyet a 2008-as Brit Nagydíj megnyeréséért kapott, de azt sem vihette el emlékbe. Ezen szeretne változtatni. "Ron minden serleget megtart, ami nem jó, a jövőben ez egyértelműen nem folytatódhat " - közölte.

Dennis korábban célzott rá, hogy szerinte Hamilton nem fog ugyanolyan kedvező feltételeket kapni, mint az idei szezon végén lejáró eddigi szerződésében. A brit azt mondta, egyelőre a szezonnal foglalkozik, és csak később veti bele magát a tárgyalásokba. Nem zárkózik el attól, hogy elhagyja a McLarent, bár elismerte, ez kétségkívül nehéz döntés lenne a részéről.

"A profi sportolók időnként csapatot váltanak. A labdarúgók is, az autóversenyzők is. Jenson (Button, a McLaren másik versenyzője) például már több helyen versenyzett" - mutatott rá. "Ugyanakkor más a helyzet, ha valaki rögtön egy élcsapathoz kerül, ez esetben nehéz elmennie onnan."

Hamilton 2007 óta versenyez a McLaren F1-es istállójánál. Elsősorban a Ferrari vagy a Red Bull lehet a következő csapata, de mindkét helyen nehéz dolga lenne amiatt, hogy Fernando Alonso illetve Sebastian Vettel személyében már megvan a húzóember, akik vélhetően nem örülnének, ha veszélybe kerülne a csapaton belüli vezető szerepük.