Vágólapra másolva!
Azt állítja, nemcsak az alkudozás miatt fontos neki, hogy a McLaren ne tartsa meg az általa nyert serlegeket.

Lewis Hamilton kitart amellett, hogy ha szerződést hosszabbít a McLarennel, meg akarja tartani a hagyományosan a csapat vitrinjébe kerülő, általa nyert serlegeket. Az istálló korábbi főnöke, Ron Dennis már egyértelműen célzott rá, hogy a brit versenyzőnek a kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt fizetéscsökkenéssel kell számolnia, Hamilton szerint azonban nem csak ezen múlik a döntése.

"Ron és a csapat az összes trófeát elteszi a vitrinbe, a versenyzők csupán másolatokat kapnak" - mondta a tárgyalási pozícióját a vasárnapi Magyar Nagydíjon győzelemmel megerősítő brit. "Sok más alakulatnál viszont a pilóták megtarthatják az eredeti serlegeket. Versenyzőként két dolgot szeretünk hazavinni: az egyik a sisakunk, a másik a trófeánk. Ezek számomra felbecsülhetetlen értékkel bírnak."

"Nem érdekel, ha az autót nem kapom meg emlékbe, azért a kettőért viszont az izzadtságunkat és a vérünket adjuk, a csapat mégis megtartja őket. Úgyhogy bármilyen szerződést is kötök, ezúttal mindenképpen ragaszkodni fogok hozzájuk."

Forrás: Farkas Péter [origo]

Hamilton - akinek a McLarenen kívül jelenleg nincs sok reális, a kvalitásainak megfelelő alternatívája - ugyanakkor burkoltan elismerte, hogy szeretne maradni a helyén. "Nem érzem úgy, hogy nehéz döntést kell hoznom" - mondta. "De mégiscsak a pályafutásomról van szó - talán a profi karrierem utolsó részéről. Ez az első alkalom, hogy ilyen helyzetben vagyok, úgyhogy azt hiszem, a döntésem mégiscsak fontos."

A McLarent irányító Martin Whitmarsh korábban azt mondta, szerinte a trófeák problémája "nem lesz komoly" akadály Hamilton hosszabbítása előtt.