Vágólapra másolva!
Fernando Alonso némileg keserű szájízzel vette tudomásul, hogy kicsúszott a kezéből a győzelem Silverstone-ban, a világbajnokság szempontjából azonban örül az eredménynek. Felipe Massa 2010 óta nem végzett ilyen jó helyen.

Bár Fernando Alonso mindössze négy körrel a leintés előtt vesztette el az első helyet a Brit Nagydíjon, az így bezsebelt 18 pontnak köszönhetően továbbra is vezeti a világbajnokságot a szezon felénél.

"Amikor az ember szinte végig vezeti a versenyt, majd a leintés előtt néhány körrel megelőzik, mindig egy kicsit keserű a szájíze. Azonban ha átgondolom a helyzetet, és megnézem az eredményeket, akkor a futam összességében nagyon pozitív képet mutat" - nyilatkozta a spanyol. "Ez fontos pontja a szezonnak: ugyan nem itt kell megnyerni a világbajnokságot, azonban ilyenkor lehet elkezdeni lecsúszni róla, és örülünk, hogy sikerült növelni az előnyünket a legközelebbi ellenfeleink többségével szemben."

A Ferrari stratégiája az volt, hogy a jól működő kemény abroncsokon minél inkább elhúznak a mezőnytől, és így az utolsó etapban kényelmes előny tudatában rakhatják fel a lágy gumikat. Végül azonban nem jött be a számításuk, mivel Mark Webber az utolsó körökben rohamtempóban zárkózott fel hozzájuk, ami Alonso szerint nem meglepő. "Ez egy ellenfelünkön kívül mindenkivel szemben működött, ami egyébként eléggé megjósolható volt" - tette hozzá.

A kétszeres világbajnok saját bevallása szerint boldogan aláírta volna ezt az eredményt a hétvége elején, és az elmúlt öt versenyen szerzett négy dobogós helyezés fényében joggal érzi úgy, hogy a csapat jó úton jár.

Forrás: AFP

Alonso elhúzott az elején

Hasonló gondolatokat fogalmazott meg a 4. helyen befutó Felipe Massa, aki a 2010-es Koreai Nagydíj óta nem végzett az 5.-nél előkelőbb helyen. "Versenyről versenyre javult a helyzet, és most már képesek vagyunk harcolni a dobogós helyekért: ma is összejöhetett volna, de akár Montreálban vagy Valenciában is, amit azt jelzi, hogy a mai eredmény nem csak a szerencse műve" - mondta a brazil, aki szerint ez akár segíthet abban is, hogy bebiztosítsa a jövőjét a Ferrarinál.

A versenyző a délután folyamán kemény csatát vívott egykori csapattársával, Michael Schumacherrel, aki mögött értékes másodperceket vesztett el. A verseny végén már nem volt esélye támadni az előtte haladó Red Bullokat, sőt: egy idő után inkább a visszapillantó tükröt kellett figyelnie. "Az utolsó etapban főleg arra koncentráltam, hogy védjem a pozíciómat Kimivel (Räikkönennel) szemben, aki nagyon gyorsan közelített hozzám. Talán ha néhány körrel tovább tart a verseny, meg tudott volna előzni" - ismerte el. A brazil a mai eredménnyel több mint megduplázta világbajnoki pontjainak számát, és így a 13. helyre kapaszkodott fel a tabellán.