Vágólapra másolva!
Sajtóértesülések szerint a Vodafone átgondolja, érdemes-e meghosszabbítani 2013 végén lejáró szerződését a McLarennel.

Könnyen lehet, hogy a 2013-as szezon után új főszponzor után kell néznie a McLarennek. A jelenlegi legnagyobb támogatójukkal, a Vodafone-nal kötött szerződésük ugyanis a következő szezon végén lejár, és a Financial Times úgy tudja, a telekommunikációs cég megszorításokat tervez, elsősorban a különböző sportágakban való szponzori részvételüket csökkentenék.

A brit napilap szerint a Vodafone-nak különösen nagy költséget - "évente több tízmillió fontot" - jelent a McLaren programjára költött összeg, ezért átgondolják, hogy 2013 után is érdemes-e a Forma-1-ben maradniuk. A Vodafone nem reagált a lap riportjára, de egy másik brit forrás úgy tudja, a szerződés felülvizsgálata "nem hivatalos", és még nem született döntés a folytatásról.

Az Európát is sújtó gazdasági válság több csapatot érzékenyen érinthet, mert a nehéz anyagi helyzetbe kerülő cégek valószínűleg kevesebb összeget szánnak majd a Forma-1-es istállók támogatására. A Financial Times szerint a Vodafone-hoz hasonló mobilkommunikációs vállalatok különösen nehéz helyzetbe kerülhetnek, a McLaren ezért sem lehet biztos a folytatásban.