Vágólapra másolva!
Saját bajnoki esélyeiről még nem mondott le, de úgy véli, a sikeréhez az kell, hogy a Ferrari és Alonso teljesítményét hullámzóvá tegyék.  

A Forma-1-es bajnokság most tart féltávnál. A Német Nagydíj után Fernando Alonso 34 pontra növelte előnyét legközelebbi üldözője, Mark Webber előtt, azaz biztossá vált, hogy az augusztusi szünet végéig ő marad az élen a tabellán.

A hónapok óta vergődő Jenson Button már kiesni látszott a bajnoki címért folyó küzdelemből, azonban a hétvégén második helyével új életet lehelt a reményeibe. Mint elmondta, hiába van 86 pontos hátránya Alonso mögött, nem adja fel. "Minden lehetséges. Sohasem egyszerű a helyzet, ha valaki ennyire leszakadt, de sohasem fogom feladni. Végig küzdeni fogok" - ígérte.

Utalt a 2009-es idényre is, amikor elsöprő kezdésének hála végül megnyerte a bajnoki címet, annak ellenére, hogy a bajnokság második felében egyetlen győzelmet sem aratott. Ennek fordítottját szeretné ezúttal megvalósítani. "Talán a 2009-es év fordítottját kell megismételnünk, és megnyerni hat versenyt a hétből a bajnokság második felében. Megtörténhet, hogy ezáltal felvehetem a küzdelmet Fernandóval. Nézzék, mennyi pontot gyűjtött eddig, de könnyen megváltozhat minden" - mondta.

Forrás: Ferrari

"Eddig egyenletesen teljesítettek, viszont ha valaki hirtelen visszaesik az ötödik vagy hatodik helyre, felborulhat a rend, ami nagy mértékben hat a stratégiára, és fejetlenség is kialakulhat. Reméljük, hogy sikerül őket ilyen helyzetbe hoznunk."

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke szintén kijelentette, hogy nem húzzák ki Buttont a bajnokesélyesek listájából. A brit versenyző egyébként tavaly is a bajnokság második felében támadt fel: az első tíz futamon 109 pontot gyűjtött, a következő kilencen viszont 161-et.