Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton mindkét szabadedzést megnyerte pénteken a Hungaroringen, így nem csoda, ha bizakodva várja a hétvége további részét. Csapattársa, Button szintén jól ment, de szerinte a forró aszfalton hagyományosan erős Lotus lesz a legesélyesebb szombaton és vasárnap.

Hamilton a kanadai győzelme óta rendezett három versenyen csak négy pontot gyűjtött, de most jó esélye lehet, hogy sokkal többet szerezzen a Magyar Nagydíjon vasárnap. Remek formában vezetett, az újabb frissítésekkel feljavított MP4-27-essel mindkét szabadedzést megnyerte pénteken, pedig a csapatfőnök szerint az első edzésen alulkormányozottsággal küzdött a McLaren. "Ez egy igazán pozitív nap volt. Nagyon elégedett vagyok. A szabadedzések alatt elvégeztünk néhány hasznos beállítás változtatást az autón, a helyes úton járunk, de még mindig van egy kis elvégezni való munkánk."

"Holnap, amikor elkezdjük az időmérőt, nincs kétségem afelől, hogy Fernando (Alonso) hirtelen talál majd fél másodpercet, és a Red Bullok is le fognak faragni az idejükből valamennyit. De szerintem nem vagyunk rossz helyzetben"- folytatta.

Hamilton elárulta, hogy kedveli a Hungaroringet. "Itt nehéz az előzés, tehát az időmérő és a pályán elfoglalt hely lesz a legfontosabb" - mondta. "Szeretem ezt a pályát, még ha az előzés kihívás is. Igazi versenyzői pálya, valódi karaktere van, szeretnivaló kifelé lejtő kanyarokkal, szép kis lejtőkkel és emelkedőkkel - ezektől az alkotóelemektől lesz jó móka vezetni rajta. Van ritmusa, ahogy az ember végigmegy rajta."

Forrás: AFP

Csapattársa, Jenson Button az első szabadedzésen második, a másodikon hatodik lett. Utóbbiban kipróbáltak néhány változtatást is. "Az első szabadedzés elég jó volt nekünk. Tény, hogy az elejétől fogva versenyképesek voltunk" - nyilatkozta. "Igazán elégedett vagyok az autóval, szerintem elég versenyképesek vagyunk itt, de a második szabadedzésen megtanultuk, hogy egy csomó más csapat is igen versenyképes itt" - folytatta. "Szerintem a Lotus gyors. Nem hinném, hogy Kiminek (Raikkönen) lett volna egy igazán jó, hibátlan köre, mégis másodikként végzett. A forró pályákon igazán látható, hogy a Lotusok előre törnek, egész évben ez volt a helyzet."

"Délután kipróbáltunk néhány új dolgot az autóval, amelyek nem hinném, hogy működtek volna, tehát visszalépünk tőlük" - folytatta. "Nem hinném, hogy csak azért, mert ma gyorsak voltunk, biztosan bekerülünk az első sorba a rajtrácson."

"Ez a pálya arról ismert, hogy nehéz rajta előzni, de szerintem a DRS segítségével lehetséges a célegyenesben. Máshol trükkös próbálkozni. De örömet okoz ezen a pályán vezetni, és itt szereztem meg az első győzelmemet is, ami mindig különleges."