Vágólapra másolva!
Pénteken a pálya egyik rövidebb változatán folytatta a fiatalok tesztjét a Williams és a Marussia.

Pénteken befejeződött a fiatal versenyzők szűk körű tesztje az angliai Silverstone-ban, ahol a Williams és a Marussia ma a pálya rövidebb, 2979 méter hosszú International változatát használta. Miután csütörtökön lehetőséget adott egy kínai pilótának, Hua Ma-csingnek a vezetésre, a HRT összepakolt, és elutazott Silverstone-ból.

A tegnapihoz hasonlóan ismét a Williams immár rutinos finn tehetsége, Valtteri Bottas volt a leggyorsabb, akinek ez a 6. tesztnapja volt Forma-1-es autóval, ráadásul hat nagydíj pénteki edzésnapján is módja volt tapasztalatokat szerezni az FW34-ről. Bottas ezúttal az aerodinamikával kapcsolatos munkát végzett, közben értékes adatokat gyűjtve, és egy érdekes megoldást is kipróbált, amely az orrkúpon vágott kis lyukakon át az első szárny felé vezette a levegőt.

A pálya reggel még vizes volt, de hamar felszáradt, és a nap későbbi részében borult volt ugyan az ég, az eső azonban nem eredt el. A Marussia a csütörtökihez hasonlóan ismét GP2-es csapatának versenyzőit, Max Chiltont és Rio Haryantót ültette autóba, így a két nap alatt mindketten teljesítették az F1-es szuperlicensz megszerzéséhez szükséges 300 km-t. Kettejük közül a délután vezető Chilton volt a gyorsabb, ám ő is csaknem egy teljes másodperccel lemaradt Bottastól.

Forrás: Williams

A csapatok ezzel befejezték a tesztelést, s most Hockenheim felé veszik az irányt, ahol a jövő hétvégén a Német Nagydíjat rendezik meg.

http://www.origo.hu/s/partners/f1/html/session_2012_26_1.html