Vágólapra másolva!
Mivel nem jöttek rá pontosan, hogy miért romlott el a generátor Sebastian Vettel és Romain Grosjean autójában az Európa Nagydíjon, a Renault-nál úgy döntöttek, Silverstone-ban visszatérnek a 2011-es specifikációjú alkatrészhez.

A Renault gyár a Forma-1-es partnereinek, így a Red Bullnak, a Lotusnak, a Caterhamnek és a Williamsnek is a régi, 2011-es specifikációjú generátort küldte el a Brit Nagydíjra.

Mint ismeretes, a legutóbbi, Európa Nagydíjon a Safety Car bejövetele után nem sokkal megállt a versenyben addig toronymagasan vezető Sebastian Vettel autója, nem sokkal később pedig a szintén dobogós helyen haladó Romain Grosjean is kiállni kényszerült a versenyből a Lotus műszaki hibája miatt. Később kiderült, hogy a generátor hibája okozta minkét versenyző kiesését, sőt valószínűleg Vitalij Petrov Caterhamje is ezért állt meg a Monacói Nagydíjon.

A Renault átfogó vizsgálatba kezdett a valenciai futam után, de nem jöttek rá a probléma pontos okára. Remi Taffin, a Renault vezető versenymérnöke szerint a Valencia utáni, gyárban lefolytatott tesztek során voltak jelek arra vonatkozóan, hogy a probléma ismét jelentkezhet, de még nem tudtak konkrét következtetéseket levonni. Taffin megerősítette, hogy a 2011-es generátorokat fogják a csapatok rendelkezésére bocsátani a Brit Nagydíjon.

"Bízunk benne, hogy nem fog ismét előfordulni, bár jelen pillanatban még nem tudjuk 100 százalékig beazonosítani, hogy mi is okozta a problémát" - tette hozzá Taffin, aki egyébként azt is elárulta, hogy a motorvezérlést is módosították a Renault motorokban Silverstone-ra "Véleményünk szerint ezek az ellenintézkedések elegendőek" - fejezte be.