Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel az eső miatt sajnálkozik, Mark Webber pedig az autó balanszával elégedetlen a Hungaroringen. A megváltoztatott motorvezérlés azonban nem okozott problémát a Red Bullnak.

A Magyar Nagydíj pénteki szabadedzésein a Red Bull versenyzői semmilyen változást nem vettek észre az autón, pedig sokan arra számítottak, hogy hátrányosan érinti őket a motorvezérlési beállítások módosítása. Az FIA a hét közepén tiltotta be az osztrákok által Hockenheimben használt beállításokat, Sebastian Vettel szerint azonban az autó a Hungaroringen is ugyanúgy viselkedett.

A német az edzés után határozottan kijelentette, hogy nem érzett semmilyen változást. "Sokat beszélnek róla, de ha az emberek tudnák, valójában mi folyik a háttérben, nem is érdekelné őket túlságosan ez az ügy, és nem írtak volna róla ennyit az utóbbi napokban" - mondta a német, aki reméli, hogy ezentúl inkább a pályán elért eredményeikkel foglalkoznak. "Holnap szerencsére új hírek lesznek az újságban, majd holnapután is, a hétfői újság pedig különösen fontos lesz - a versenyre koncentrálunk, és arra törekszünk, hogy hétfőn minél jobb híreket írhassanak rólunk."

Forrás: Farkas Péter [origo]

A Red Bull nem szerepelt fényesen a pénteki edzéseken, délelőtt ugyanis szokásukhoz híven inkább adatokat gyűjtöttek, délután pedig az eső zavarta meg a tervezett programjukat. Vettel délelőtt a 15., délután pedig a 8. lett, nyolc tizeddel elmaradva az élen végző Lewis Hamiltontól. "Még sokat javulhatunk, néhány szempontból jobban kell szerepelnünk a hétvége további részében - majd ezután derül ki, hol is állunk valójában" - nyilatkozta. "Szorosnak tűnik a mezőny. Az időjárás sajnos megtréfált minket, mint mindenki mást, majd meglátjuk, holnap mire leszünk képesek."

A délutáni edzést csak a 14. helyen záró Mark Webber elárulta, hogy nem elégedett az autójával, de ennek szerinte sincs köze a módosított motorvezérléshez. "Száraz és vizes pályán is körözhettünk, de még sok dolgunk van. Nem vagyok túl elégedett a mai nappal, szerencsére még csak péntek van" - jelentette ki. "Úgy tűnik, a pálya bizonyos szakaszain gyorsak vagyunk, más helyeken viszont időt veszítünk. A balanszon kell még dolgoznunk. Az autónk viselkedése nem változott meg a motorvezérlésen elvégzett módosítások miatt."