Vágólapra másolva!
A csapatnak az augusztusi nyári szünettől új főhadiszállása lesz, már megkezdték az átköltözést Leafieldbe. A technikai igazgató nem hiszi, hogy a versenycsapat teljesítményének ártani fog a váltás.

Az év elején bejelentette a Caterham, hogy autógyártó részlegét, a Caterham Cars-t, valamint vele együtt a Forma-1-es és GP2-es csapatát is új főhadiszállásra költözteti. Augusztustól a Leafield Technical Centre lesz a bázisuk, amely 1993 és 2002 között az Arrows, 2006 és 2008 között a Super Aguri istállónak volt a központja. A Caterham F1-es alakulata eddig a Norfolk megyei Hinghamben üzemelt, ahol ezután is meghagynak néhány gyártási részleget.

Bár az átállás javarésze a Forma-1 augusztusi nyári szünetére esik, a csapat készül a váltásra, már elkezdték az új központ felújítását is. Mark Smith technikai igazgató bízik benne, hogy a költözés nem fog ártani a teljesítményüknek. "Nem számítunk komoly fennakadásra. A versenyeken dolgozó stábunk a világ bármely pontján hatékony lenne, ezért a Leafieldbe költözés kapcsán nem látok problémát velük" - nyilatkozta az Autosportnak.

Mint elmondta, elsősorban a gyártáshoz szükséges berendezések áttelepítését érinti a művelet. "Az IT-felszerelés, a tervezőeszközök, a CAD-rendszerek áthelyezését és az infrastruktúra beüzemelését elvileg meg tudjuk oldani. Segít az is, hogy tudjuk használni a Williams második szélcsatornáját" - mondta.

A nyári szünetig még két versenyt rendeznek, a hétvégén Németországba, a jövő héten Magyarországra utazik a mezőny. A Caterham a jelek szerint fejlődött az utóbbi időszakban bevetett fejlesztésekkel, Valenciában például tartották a lépést a Toro Rosso autóival.