Vágólapra másolva!
Fernando Alonso a hockenheimi paddockban elárulta, hogy a korábbi években láb és vállfájások nehezítették az életét versenyzés közben. Ám idén, a jobb fizikai felkészülésnek hála ezek elmúltak.

Fernando Alonso pályafutása egyik legjobb szezonját teljesíti, az előszezonban még esélytelennek gondolt Ferrari F2012-essel jelenleg 15 pontos előnnyel vezeti a világbajnokságot. A Ferrari csütörtöki sajtótájékoztatóján elárulta, hogy szerinte a formáját részben az eddiginél hatékonyabb fizikai felkészülésnek is köszönheti.

"Úgy vélem, a karrierem során még soha nem voltam ilyen jó állapotban" - nyilatkozta a kétszeres világbajnok Hockenheimben. "Az ember évről évre egyre jobban vezet, fejlődünk, mert a Forma-1-ben folyamatosan tudunk tanulni a hibákból. Biztos vagyok benne, hogy a következő évem még jobb lesz."

A spanyol elárulta, hogy korábban éveken át fájdalmak gyötörték vezetés közben, csak eddig hallgatott róluk. "Fizikálisan is ez a legjobb szezonom eddig. A korábbi években - bár erről nem beszéltem - úgy kellett versenyeznem, hogy a lábam vagy a vállam mindig megfájdult" - mondta Alonso."Az idei szezon remélhetőleg marad olyan, amilyen eddig volt. Eddig 100 százalékos állapotban érkeztem minden versenyre, ami örömteli. Meglehetősen elégedett vagyok a teljesítményemmel" - folytatta. "Nyilvánvaló, hogy egy versenyző élete nem számít normálisnak, nem megyünk egy irodába dolgozni napi nyolc órát. Felkelünk, aztán napi négy-öt órán át edzünk. De ezt élvezem."

Alonso bevallotta, hogy olykor a szerencse is a Ferrari mellé állt a 2012-es szezon korai versenyein, de most úgy érzi, a Red Bull egy kicsit mindenki előtt jár. "Az is igaz, hogy a körülmények eddig jól alakultak számunkra" - vallotta be. "Hibáztam Ausztráliában a Q2-ben, amikor rámentem a fűre az egyes kanyarban és megpördültem. Ettől a hibától eltekintve talán nem sokat változtatnék azon, amit eddig csináltam."

"A Red Bull egy kicsit gyorsabb, mint bárki más, nem csak az utóbbi két-három verseny, hanem már Bahrein óta. Lemaradtak a pole-ról Barcelonában és Silverstone-ban, de a maradék versenyeken ők indultak az első rajtkockából. Az utóbbi hat futam közül négyen ők startoltak az élről, tehát biztos, hogy egy kissé mindenki előtt járnak a teljesítményt tekintve. Fel kell zárkóznunk hozzájuk."