Vágólapra másolva!
Határozottan leszögezte, hogy az olasz csapat nem adott neki ajánlatot, és ironizálva kijelentette, hogy ha minden pletyka igaz lenne, a Ferrarinak jövőre nyolc autót kellene indítania.

Mark Webber öt éve áll a Red Bull alkalmazásában, és közben bevett gyakorlat volt, hogy a csapat és a versenyző minden évben csak egyetlen évvel hosszabbította meg a szerződését. A tapasztalatok alapján Webber úgy érzi, 2013-ban jó eséllyel folytathatja a karrierjét a címvédő istállónál.

"Jelenleg nincs szerződésem a következő évre, de tavaly ilyenkor is ugyanez volt a helyzet. A megállapodásunk mindig csak a következő évre vonatkozik, és sohasem néztünk körül a lehetőségek között, amikor lejárt az érvényessége. A Red Bullnál mindig megújítottuk a szerződést" - nyilatkozta az Autosprintnek. "Idén hasonlóan végződhet a történet. Nem kell körülnéznünk a piacon, mert az eredmények önmagukért beszélnek."

"Minden attól függ, hogy milyen eredményeket érek el. Idén eddig nem szerepeltem kiegyensúlyozottan, a Monacói Nagydíjig dobogóra sem álltam, ott viszont nyertem. Az időmérők azonban jól sikerültek."

"Nyilvánvalóan sokan szívesen jönnének a Red Bullhoz. Azt a kérdést kell feltennünk magunknak, hogy valóban akarunk-e változtatást a csapatban? Ennek megválaszolása Christian (Hornerre), Adrian (Newey-ra), Dietrich (Mateschitzre) és Helmut (Markóra) tartozik. Meglátjuk, mi történik. Én csak magamat tudom irányítani, és úgy gondolom, eddig jó úton haladtam."

A 35 éves Webbert a sajtó összeboronálta már a Ferrarival is, ahol a híresztelés szerint a sokat kritizált Felipe Massa helyét venné át. Az ausztrál hangsúlyozta, hogy egyelőre nem érdemes hitelt adni ennek a felvetésnek.

"Nem kaptam ajánlatot a Ferraritól" - jelentette ki. "Ha mégis igazak lennének a pletykák, a Ferrarinak nyolc autót kellene rajthoz állítania jövőre!" - utalt a Massa helyére jelöltként felmerülő versenyzők hosszú sorára Webber. "Lehet, hogy megtartják Felipét, lehet, hogy nem, mindössze ennyi választásuk van. Feltételezem, hogy sokat beszélnek erről a csapaton belül, velem azonban nem tárgyaltak róla."