Vágólapra másolva!
Azt hitte, az élen nem lesz nagyobb különbség egy tizedmásodpercnél a Kanadai Nagydíj időmérőjén. A negyedik helyen végző Mark Webber is örül, mert gyengébb eredményre számított azután, hogy nem érezte jónak az autóját. Az utolsó sikánnal is baja volt.

Szoros csatára volt kilátás a montreali időmérőn az élcsapatok között, de végül nem akadt olyan, aki megszorongatta volna Sebastian Vettelt. A német versenyző simán nyerte a Q1-et és a Q2-t, a rajtsorrendről döntő Q3-ban pedig a hétvége legjobb idejét megfutva 1:13.784-et ért el, megelőzve Lewis Hamiltont és Fernando Alonsót. Előnye több mint három tizedmásodperc volt.

Idei második szerzett pole-ja után elégedetten nyilatkozott. "Eddig fantasztikus a hétvége. A tegnapi nap gördülékenyen alakult, semmilyen problémánk sem volt az autóval" - mondta a hivatalos sajtótájékoztatón. "Tudtuk, hogy mit várhatunk az autótól ma, és az időmérőn sikerült lépésről lépésre fejlődnünk. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel és a futott köreimmel, mivel minden egyes alkalommal javultunk."

"Az elején nagyon szorosnak tűnt az állás. Azt hittem, egy tizeden belül lesz a különbség, de végül nagyobb előnyt építettünk fel, ami természetesen jó. A rajtrácson azonban így is csak nyolcméteres előnyünk lesz Lewis előtt."

Forrás: Red Bull

A másik Red Bullt vezető Mark Webber több mint fél másodpercet kapott csapattársától, és a 4. helyen végzett. Christian Horner csapatfőnök elárulta, az utolsó etapjában hátráltatta az ausztrált, hogy az egyik hátsó gumimelegítő paplana nem működött rendesen.

"Ez nem tartozott a sima időmérők közé. Tulajdonképpen eléggé meglepődtem, hogy idáig jutottam. Az utolsó köreimben nem éreztem magabiztosnak magam az autóban, ezért nem tudtam a legtöbbet kihozni a felszerelésből, szóval a negyedik hely rendben van" - nyilatkozta. "A Q2 nem ment rosszul, de nem ott dől el a rajtpozíció. Valószínűleg a mostani volt a leggyengébb Q3-unk az évben."

Webber elismerte, nem a rosszul működő paplan miatt szorult ki az első háromból, mert összességében sem kapta el a fonalat. "Nem boldogulok az utolsó sikánnal. Általában jól szoktam átmenni rajta, de most képtelen vagyok pontosan behajtani, és az autó utána gyengén muzsikál az irányáltásnál" - közölte. "Az előző években pokolian jól vettem be a sikánt, idén viszont nincs így."

"Mondtam is a srácoknak, vicces, hogy a (monacói) Casino kanyarban rendesen elvégzem a feladatom, aztán jön egy ilyen kis sikán, és nem érzem magabiztosnak magam benne."