Vágólapra másolva!
Nem haragszik a Mercedesre, amiért Kanadában idén már negyedszerre esett ki műszaki hiba miatt, mert úgy véli, az F1-ben ilyenek óhatatlanul előfordulnak. Szerinte a csapatának nehezebb feldolgoznia a problémákat.

Michael Schumachernek annak ellenére nem rendült meg a Mercedesbe vetett bizalma, hogy Kanadában hét versenyből már negyedszer esett ki műszaki hiba miatt. Így összesen 2 pontja van, pedig egyébként meggyőzőbb teljesítményt nyújt, mint az előző két évben a visszatérése óta. Csak Barcelonában okolhatta magát a betlizésért, ahol hátulról megtorpedózta Bruno Sennát.

"Szeretném ismét hangsúlyozni, hogy a Forma-1-es autók prototípusok, több száz alkatrészt kifejezetten hozzájuk, egyedileg készítenek. Számomra ezért teljesen érthető, hogy időről időre elromlik bennük valami" - írta Schumacher saját honlapján. "A montreali eredmény természetesen csalódás volt, de ettől még nem fogom elveszíteni a csapatba vetett hitemet. Továbbra is biztos vagyok benne, hogy a Mercedesszel együtt valami különlegeset érhetünk el."

Schumacher már közvetlenül a verseny után kijelentette, hogy nem haragszik a csapatára a kiesését okozó beragadt DRS miatt, s most ismét azt mondta, nincs értelme felelősöket keresni. A Mercedes főnöke, Ross Brawn utólag elnézést kért tőle az újabb hibáért.

Forrás: Mercedes

"Nincs okom hibáztatni bárki is. Az ilyen balszerencsés körülmények hozzátartoznak az autósporthoz. Biztos vagyok benne, hogy a srácoknak a csapatnál még nehezebb megemészteniük a történteket, mint nekem" - jelentette ki.

"Éppen ezért ültem le a versenymérnökeimmel közvetlenül a kiesésem után, hogy megbeszéljük, hogyan álljunk hozzá a legközelebbi futamhoz, és mindenképpen szoros kapcsolatban maradjunk a következő napokban."

Schumachernek tavaly már 26, tavalyelőtt pedig 34 pontja volt hét forduló után.