Vágólapra másolva!
Schumacher nem tudja, hogy mitől romlott el a DRS-e a kanadai futamon, de nem haragszik a Mercedesre. Szerinte a csapat szempontjából szerencse, hogy nem Nico Rosberg autóját érte a meghibásodás.

Folytatódott Michael Schumacher pechszériája a Forma-1-ben, a hetedik versenyen már ötödik kiesését könyvelte el idén. A Kanadai Nagydíjon újra meghibásodott az autója, a 42. körben valamiért nyitott állásban maradt rajta a DRS, pedig elméletileg úgy tervezték meg a szerkezetet, hogy a felső terelőlap csak csukott állásba ragadhat be.

Schumacher a lecsökkentett leszorítóerő miatt kicsúszott, majd hiába ment be a bokszba, a Mercedes szerelői képtelenek voltak visszarángatni a terelőlapot a rendes helyzetébe, ezért a német versenyző kénytelen volt feladni a futamot. A balszerencse miatt szomorúan nyilatkozott. "Éreztem, hogy valami nincs rendben az autóval, de nem számítottam rá, hogy a DRS miatt. Amikor belepillantottam a tükörbe, és észrevettem a problémát, azt gondoltam: 'Hupsz, ez érdekes.' Viszont nem haragszom a csapatra, mindent megtettek" - mondta a BBC-nek.

Forrás: Mercedes

A Sky Sports kérdésére válaszolva kifejtette, a csapat egyelőre nem tudja, hogy mi okozta a problémát, bár az RTL-nek azt mondta, arra gyanakszik, hogy az egyik vezeték hibásodott meg. Schumachernek már a Bahreini Nagydíj időmérőjén is elromlott a DRS-e, de úgy vélte, most más hibajelenségről volt szó. Sajtóértesülések szerint egy hidraulikacső mozdult el és akadályozta meg, hogy lecsapódjon a terelőlap.

A csapatfőnök, Ross Brawn bocsánatot kért Schumachertől a negyedik műszaki hiba miatt, amit idén a versenyeken kellett elszenvednie. "Egy hidraulikai probléma következtében beragadt az autóján a DRS, amit éles körülmények között nem lehetett megjavítani" - mondta. "Elnézést kell kérnem Michaeltől az újabb gikszerért."

A másik Mercedest vezető Nico Rosberg a 6. helyen ért célba Kanadában, és mivel Schumacher a verseny nagy részében sokkal mögötte haladt, a hétszeres bajnok kicsit örül, hogy inkább az ő autóját sújtotta probléma. "Talán mondhatjuk, szerencse, hogy az én autómmal volt gond, és nem Nicóével, mert ő így sok pontot szerzett, és a csapat szempontjából a legtöbbet hozta ki a versenyből" - nyilatkozta az RTL-nek. Rosberg "tűrhetőnek" nevezte az eredményét.