Vágólapra másolva!
Valenciában nehéz feladat a hátsó abroncsok életben tartása, de Rosberg úgy véli, csapata jól megbirkózott a problémával. Schumacher viszont pesszimista.

A Mercedes az egész szezonban erősnek tűnt, így az Európa Nagydíjon is lehet esélye a a győzelemre. A Pirelli sportprogramjának vezére, Paul Hembery a héten egyenesen Michael Schumachert nevezte a verseny legfőbb esélyesének.

Az első edzésnapon az élmezőnyben is tanyáztak a Mercedes pilótái - Schumacher 4. lett, Rosberg pedig úgy végzett a 10. helyen, hogy a friss lágy gumis körét meg kellett szakítania Pedro de la Rosa balesete miatt -, a hétszeres világbajnok azonban nem táplál vérmes reményeket a hétvégére. "Úgy vélem, tűrhető helyzetben vagyunk, de azért nem annyira jóban, hogy nyerni tudjunk" - mondta. "Nyilván értékelem a dicséreteket, amiket néhány embertől kaptam. Bár remélem, hogy igazuk van, jelenleg kicsit pesszimista vagyok."

"Azt saccolom, hogy közel férkőzhetünk az élmezőnyhöz, viszont szerintem túlságosan optimista elvárás lenne számunkra a pole pozíció."

Forrás: Mercedes GP
Forrás: Mercedes GP

Schumacher elmondta, hogy a második edzés elején egy kisebb kuplunghiba akadályozta, míg Rosberg arra panaszkodott, hogy túl sokszor fékezte állóra az első kerekeit. A valenciai pálya megviseli a hátsó gumikat, mert az autóknak gyakran kell lassú hajtűkanyarokból kigyorsítaniuk, s noha Schumacher úgy véli, a gumikopás kordában tartása nehéz, Rosberg szerint a csapat szép munkát végzett ezen a téren. "Hiszem, hogy sikerült jobban megértenünk a hátsó abroncsok viselkedését" - nyilatkozta.

A Mercedes csapatvezetői, Ross Brawn és Norbert Haug elégedett voltak a pénteki nappal.