Vágólapra másolva!
Megfordult már a fejében a csapatváltás gondolata. Igaz, tiszteleg a Ferrari előtt, de úgy érzi, a McLarennél is kiváltság vezetni.

A Forma-1-es élcsapatok versenyzői közül Lewis Hamilton az egyik, akinek lejár a szerződése az év végén. Feltehetően nem kell izgulnia, hogy esetleg nem jut neki autó 2013-ra, sőt, alighanem válogathat is a lehetőségek közül, hiszen például a Ferrarinál, a Red Bullnál és a Mercedesnél is felszabadulhat egy hely jövőre.

Hamilton az F1-es pályafutása során eddig kizárólag a McLarent szolgálta, amely gyerekkora óta támogatja, azonban elismerte, nem az jár a fejében, hogy örökre a wokingi csapatnál marad. "Gondoltam már a távozásra. Ki tudja, mit hoz a jövő?" - mondta a London Evening Standard-nek. Ennek ellenére úgy érzi, jó helyen van a McLarennél, nem igazán vágyik máshova. Egy ferraris szerződésért sem adna oda mindent.

"Nem érzem úgy, hogy álom lenne a Ferrarinál vezetni. Úgy nőttem fel, hogy gyönyörűnek tartottam a vörös autókat, a csapat káprázatos autókat készít. A márkanevük óriási, világszerte ismert. De már vezettem egy másik kiváló márkánál, amely szintén gyönyörű autókat gyárt. Hiszem, hogy a McLarené a legjobb autó, a csapatnak nagyszerű múltja van. A mi autónk a legszebb a mezőnyben" - közölte. "Nagyon elégedett vagyok itt, szóval úgy gondolom, lehet, hogy nagyon egyszerű lesz a döntés."

A McLaren és Hamilton egyaránt hangsúlyozta a héten, hogy szívesen folytatnák a közös együttműködést, a csapat állítólag ötéves szerződést kínált a versenyzőnek. A brit ugyanakkor kijelentette, hogy még nem is tárgyaltak konkrétumokról. "A bajnokság sokkal fontosabb, mint az, hogy mi lesz a következő szerződésemmel. A jövőm egyelőre nem fontos. Még csak nem is tekintek előre a következő évre" - mondta Hamilton csütörtökön.

A 2008-as világbajnok szezonja egyelőre nem alakul fényesen, de ezért részben a csapatot terheli felelősség, mert több műveleti hibát is vétettek. Bahreinben többször elrontották Hamilton bokszkiállását, Barcelonában pedig túl kevés benzint töltöttek az autójába az időmérő utolsó szakaszában, amiért a rajtrács végére száműzték. A tabella negyedik helyén álló Hamilton lemaradása azonban nem vészes, csupán 13 pont az éllovas Fernando Alonsótól.