Vágólapra másolva!
A Ferrari tűnik a legerősebbnek a hosszú etapokon. Button utólag úgy érezte, jobb lett volna, ha a Q3-ban ki sem megy a pályára.

Lewis Hamilton a vártnál jobb eredményt ért el a Kanadai Nagydíj időmérőjén, amikor megkaparintotta a 2. rajtkockát Sebastian Vettel mögött, Jenson Button viszont nem tudta behozni az elvesztegetett pénteki edzéseken összeszedett hátrányát, és csak 10. lett.

Buttonnak a Q1-ben és a Q2-ben mindhárom szett szuperlágy gumiját el kellett használnia, ezért a Q3-ra nem maradt neki egy sem. "Kicsit meg voltunk lőve a gumiválasztással: a használt szuperlágy keverékkel valószínűleg úgyis maradtunk volna a 10. helyen, ezért úgy döntöttünk, elvetjük a kockát, és inkább egy új szett lágyat teszünk fel" - mondta. "Ez nagy dilemma volt, és utólag azt kell mondanom, inkább ki sem kellett volna mennünk a pályára. Elvégre a Q3-ban úgyis kevés esélyünk volt rá, hogy a keményebb keverékű gumikkal legyőzzünk bárkit is, hiszen mindenki más szuperlágyakat használt, de nekünk olyan már nem maradt."

Hamilton viszont idén már negyedszer rajtolhat majd az első sorból. "Nem számítottam rá, hogy ennyire elöl fogok végezni" - ismerte el. "A Q1-ben és a Q2-ben ugyanis küszködtem kissé, eleinte nem voltam biztos a tempómban, de a Q3-ban szerencsére sikerült összehoznom egy jó kört. A tegnapihoz képest ma kicsit kétségkívül nehezebb dolgunk volt. Nehéz volt rendesen működésre fogni a gumikat - azt hiszem, a magasabb hőmérséklet miatt."

A McLaren versenyzője ugyanakkor elismerte, hogy inkább a 3. helyről rajtoló Fernando Alonso, semmint Vettel lesz a legnagyobb ellenfele vasárnap, mert a Ferrari hosszú etapos tempója tűnik a legerősebbnek.

Forrás: McLaren

"A Ferrari hihetetlenül tudja kímélni a gumikat. Az előző futamon szinte nem is koptak az autójukon, és fenomenálisan gyorsak voltak, akárcsak a Red Bull" - magyarázta. "Az opciós (szuperlágy) gumikon úgy 40 kört tudtak a megtenni. Erre mi egyelőre nem vagyunk képesek, szerintem kicsit nagyobb leszorítóerőre lenne hozzá szükségünk, de azért így is mindent meg fogunk tenni, és remélhetőleg a küzdelem részesei maradunk."

Hamilton - aki idén még nem aratott győzelmet - hozzátette, hogy "ha a versenyen sikerül előrelépnem, nagyon boldog leszek."