Vágólapra másolva!
A Mercedes csapatfőnöke bízik a hétszeres világbajnokban. Úgy véli, ha idén teljesítik a kitűzött célokat, mindkét fél szívesen folytatná a közös munkát 2013-ban.

Michael Schumacher második Forma-1-es karrierjének eredményessége egyelőre elmarad az elsőtől. A 43 éves pilóta a 2010-es visszatérése óta még nem állhatott dobogóra a Mercedesszel, és mindkét szezonjában kikapott csapattársától, Nico Rosbergtől.

Idén szemmel láthatóan erősebb formát mutat, azonban az eddigi hat nagydíjból négyen kiesett, és csupán két pontot gyűjtött. Kétszer műszaki hiba miatt esett ki, egyszer pedig azért, mert a szerelők rosszul rögzítették egyik kerekét a bokszkiállásnál. Saját magát csak a Bruno Sennával történt barcelonai ütközésért okolhatja, amelyért öt rajthelyes büntetést kapott Monacóra.

Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke elismerte, hogy Schumacher idénykezdete elmaradt a várttól. "Nagyon alaposan ki kell elemeznünk a szezon elejét, ugyanis Michaellel nem értük el a célokat. Nem azért történt így, mert ő vagy az autója túl lassú lett volna, hanem azért, mert több szerencsétlen tényező összeállt" - közölte a Sport Bilddel, de hozzátette: "Úgy vélem, a pozitív élmények idén felülkerekednek a negatívakon."

Schumacher szerződése az év végén lejár, és bár sem ő, sem a Mercedes vezetése nem zárkózik el a hosszabbítástól, végleges döntés még nem született az ügyben. Brawn megerősítette, hogy a Mercedes szívesen megtartaná a hétszeres bajnokot, aki Monacóban villantott, és az időmérőn megfutotta a legjobb időt.

"Megmutatta, hogy mire képes, ezért nincs okunk rá, hogy ne tartsunk ki mellette" - mondta. "Amennyiben teljesítjük a céljainkat, hozzánk hasonlóan valószínűleg őt is érdekelni fogja a folytatás. Ha mindannyian úgy érezzük, hogy megéri folytatni, akkor folytatjuk az együttműködést."

"Nem igazán van B-tervünk, bár egy-két ember már kérdezősködött a 2013-as helyzetünkről."