Vágólapra másolva!
A tavalyi csalódás után a Red Bull idén végre szeretné megnyerni a Kanadai Nagydíjat. Christian Horner szerint a csapat motiváltabb, mint valaha.

Sebastian Vettel 2011-ben egészen az utolsó körig vezette a Kanadai Nagydíjat, akkor azonban megcsúszott a félig vizes pályán, lesodródott az ívről, így az őt üldöző Jenson Button megelőzte, és megnyerte a versenyt. A Red Bull mindent megtesz azért, hogy valamelyik pilótája idén tényleg felállhasson a dobogó tetejére Montrealban. A versenynaptárban szereplő húsz helyszín közül - az idén debütáló austini pályát nem számítva - ez az egyetlen, ahol az F1-ben 2005 óta szereplő csapat még nem diadalmaskodott.

"Ez az egyik olyan verseny, amelyet még nem nyertünk meg, de tavaly nagyon közel kerültünk hozzá. Csodálatos lenne, ha idén visszavághatnánk, és jóvátehetnénk az akkor történteket" - nyilatkozta a csapatfőnök, Christian Horner a La Presse-nek.

A Red Bull az egyetlen csapat, amely idén két futamgyőzelmet is aratott, miután legutóbb Mark Webber ünnepelhetett Monacóban. Horner ennek ellenére nem bízza el magát. "Montrealban nagyon fontos a motorerő, teljesen más ez a pálya, mint a monacói. Ki tudja, hogy versenyképesek leszünk-e? De az biztos, hogy támadni fogunk" - jelentette ki.

Bár a Kanadai Nagydíj előtt módosítani kell a Red Bull szabálytalannak ítélt padlólemezét, Horner szerint ez nem veti majd vissza őket. Úgy véli, a nagy csapatok gyakrabban szembesülnek hasonló problémákkal. "Nem könnyű a helyzetünk. Bármit csinálunk, azt sokkal szigorúbban ellenőrzik, mint a középcsapatok esetében" - magyarázta, majd hozzátette: az elmúlt két évben nyert egyéni és konstruktőri világbajnoki címek ellenére egyre éhesebbek a sikerre.

"Még mindig fiatal a csapatunk. Ez a nyolcadik szezonunk, a nyolcadik autónk, és még vágyunk a sikerre. Nagyon szeretnénk még többet elérni. Élvezzük a győzelmet, de még többet akarunk - a Red Bullnál soha nem voltunk ennyire motiváltak" - mondta.

A csapat jelenleg vezeti a konstruktőri bajnokságot, a két versenyzőjük pedig azonos pontszámmal áll a második és a harmadik helyen.