Vágólapra másolva!
A csapat állítja, ők és a versenyző is közösen képzeli el a jövőt, azonban egyelőre nem kapkodnak a megállapodás véglegesítésével. A McLaren jónak tartja az idei autó teljesítményét.  

Lewis Hamilton a McLaren támogatásával jutott el a Forma-1-ig, és 2007-es debütálása óta nem igazán lehetett elképzelni, hogy valamikor máshová igazol. A tavalyi év közepétől azonban megélénkültek a találgatások a csapatváltásáról, elsősorban a Red Bull és a Ferrari került szóba a potenciális új munkahelyeként.

Muníciót ad a pletykáknak, hogy a McLaren idén feltűnően sok műveleti hibát vét, melyek közül Hamilton számára a legfájdalmasabb a bahreini és a barcelonai volt: Bahreinben a futamon több kerékcseréjénél is értékes másodperceket vesztett, Barcelonában pedig elvették tőle a pole pozíciót, mert autójába véletlenül túl kevés üzemanyagot töltöttek.

A csapat beszámolójából kiderült, hogy a pilóta bizalma így sem ingott meg, s bár egyelőre nem hosszabbították meg a szerződését, ennek megvalósítása egyik félnek sincs ellenére. "Világosan kijelentettük, hogy szeretnénk, ha Lewis nálunk folytatná a versenyzést, és Lewis is azt mondta, hogy velünk szeretne maradni. Rengeteg időnk van, nem muszáj meghoznunk a döntést az év későbbi részéig" - nyilatkozta Jonathan Neale, a McLaren ügyvezető igazgatója egy telefonkonferencián.

"Nem hiszem, hogy egy olyan profi gondolkodású személy, mint Lewis, az előző két-három verseny alapján ítélné meg, hogy hosszú távon melyik csapatnál érezné magát legjobban" - magyarázta. "Hosszú távon kell értékelni a csapat teljesítményét másokhoz képest, és szerintem egész jó helyzetben vagyunk."

"Bahreinben és Spanyolországban elkövettünk néhány műveleti hibát, ezeket nyilvánvalóan muszáj kiirtanunk. A Forma-1-ben a legkisebb tévedésért is nagy árat fizetünk, de ezért imádjuk ezt a sportágat. Mindenben jónak kell lennünk."

Forrás: McLaren

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy folyamatosan javulnak, ugyanakkor nem dőlhetnek hátra. Szerinte az MP4-27 alapvetően jó, amellyel Hamilton és Jenson Button harcba szállhat a győzelemért, feltéve, ha a csapat jobban meg tudja érteni a gumikat.

"Az autónak egyértelműen megvan a tempója, a fejlesztések gyorsan érkeznek hozzá" - szögezte le Neale. "Az, hogy Spanyolországban fél másodperces előnnyel megszerezte a pole pozíciót, jelzi, hogy milyen teljesítmény rejlik benne."

A következő verseny a hétvégi Kanadai Nagydíj lesz, melyet 2010-ben Hamilton, 2011-ben Button nyert meg.