Vágólapra másolva!
A Red Bullnál Mark Webber csalódott volt az időmérő után, mert könnyen bekerülhetett volna a Q3-ba, de a Q2-ben csak egy mért kört ment, mivel a csapattal karöltve elbízta magát. Végül a 12. helyen végzett. Sebastian Vettel 8. lett, és úgy érezte, egyszerűen nem volt meg a tempója, hogy bekerüljön a legjobb ötbe.

A világbajnokságban vezető Sebastian Vettel állítása szerint nem tudott volna sokkal előrébb kerülni a Spanyol Nagydíj időmérőjén. Nyolcadik helyét előkelő rajtszámának köszönhette, mivel a Q3-ban Schumacherhez hasonlóan nem tett meg egyetlen mért kört sem gumispórolási szándékból. (A mért körrel nem rendelkező versenyzők közül azokat rangsorolják előre, akik legalább nekivágtak egynek, utánuk következnek azok, akik kihajtottak a bokszból, végül azok következnek, akik a garázsban maradtak. Az azonos kategóriába esők sorrendjét pedig rajtszám szerint határozzák meg.)

"Egészen más időmérő volt ez, szélsőségesen szoros" - nyilatkozta a kétszeres világbajnok. "Az első köröm a Q2-ben nem volt elég jó, újra ki kellett mennünk a pályára, és onnantól kezdve világossá vált, hogy ha be akarunk kerülni a Q3-ba, akkor nem fog maradni új szett lágy gumink. Szerintem a Q3 végén elértük a maximumot, megspóroltunk néhány új szett gumit, amiről azt gondoltunk az időmérő előtt, hogy kritikus fontosságú lesz. Ma nem volt meg a tempónk ahhoz, hogy bejussunk a legjobb ötbe. Holnap fontosak lesznek a gumik, meglátjuk, mire megyünk."

Mark Webber sokkal elégedetlenebb volt a szombati időmérő után, mivel a Q3-ba sem jutott be egy baki miatt. A Q2 elején ment egy jól sikerült gyors kört, amellyel ideiglenesen a második pozíciót foglalta el. Ettől elbízta magát a Red Bull, azt hitték, ez elég lesz a Q3-ba kerüléshez. Azonban tíz perc alatt annyira felgyorsult a pálya a rárakódó gumitól, hogy a Q2 második felében mindenki jelentősen javított az eredményein, Webber pedig a 12. helyig csúszott vissza. Mire észbe kaptak, már késő volt újra kimennie a pályára.

Forrás: Red Bull

"Igazán meglepődtem emiatt "- nyilatkozta az ausztrál. "Gyorsak voltunk, de a pálya is egyre gyorsabbá vált, és végül kiestünk. Az első mért köröm a Q2-ben nem volt elég jó. Második voltam az első köröm után, és azt gondoltuk, ez elég lesz, de végül nem lett az. Nem használtam fel két szett gumit sem a Q2-ben, de aztán kiderült, hogy nem ez lett volna a helyes döntés. Azt mondták nekem, ne menjek ki újra, csakhogy mindnyájan meglepődtünk, hogy milyen gyorsan javult a pálya állapota"- folytatta. "Egyre csak javítottak a többiek, letolt gatyával kaptak rajta minket"- utalt arra az ausztrál, hogy amikor rájöttek, hogy meg kellene tenniük még egy kört, már nem maradt idejük rá.

"Voltak már itt versenyeim, amelyeken elölről indultam, az fantasztikus, de olyan versenyeim is voltak, amikor a középmezőnyben mentem, ami viszont szívás. Rá kell jönnöm, mit tehetek holnap, hogy egy kicsit előrébb kerüljek" - tette hozzá az ausztrál, akinek így viszont megmaradt négy szett új gumija a versenyre.