Vágólapra másolva!
A monacói paddockban olyan híresztelések kaptak szárnyra, miszerint Sebastian Vettel 2014-re előszerződést kötött a Ferrarival. A német a verseny után tagadta, hogy bármit is aláírt volna.

A Monacói Nagydíj hétvégéjén két brit hetilap, a The Sunday Times és a The Independent Sunday is megszellőztette, hogy Sebastian Vettel pár éven belül a Ferrari versenyzője lehet. Az újságok bennfentesekre hivatkoznak, akik azt állították, hogy Vettel Monacóban már egy előszerződést is aláírt az olaszokkal a 2014-es idényre. A megállapodás akkor lépne érvénybe, ha a Ferrari 2013-ban is versenyképes lesz.

A 2007 óta a Toro Rossónál, 2009 óta pedig a Red Bullnál versenyző Vettel korábban már többször is kijelentette: nem zárható ki, hogy egyszer a Ferrarinál köt ki, hiszen minden versenyző álma, hogy egy ilyen nagy múltú csapatnál versenyezhessen. A Monacói Nagydíj után azonban határozottan tagadta, hogy már megállapodott volna az istállóval.

"Valamivel ki kellett tölteni a helyet az újságokban" - nyilatkozta a Kleine Zeitungban a találgatásokra reagálva. "Nem írtam alá semmit."

Amikor arról kérdezték a világbajnokot, hogy miért hiányzott a Red Bull hagyományos, medencébe ugrálós monacói ünnepléséből, amelyen csapattársa győzelmét ünnepelték, így felelt: "Nem akartam úszni. És nem is volt tartalék ruhám."

Vettel csapattársát, Mark Webbert már korábban szóba hozták a Ferrarival, egyesek szerint ugyanis 2013-ban ő vehetné át a távozó Felipe Massa helyét. Az ausztrál szintén tagadta, hogy bármi valóságalapja lenne a pletykáknak.