Vágólapra másolva!
Most, amikor az autója már ütőképes, egyre aktuálisabbnak érzi, hogy visszatérjen végre a pódiumra.

Michael Schumacher a visszatérése utáni első két szezonban még viszonylag könnyen viselte, hogy nem jutott fel a dobogóra, mert elfogadta, hogy az autója nem versenyképes. Ám most, amikor csapattársa, Nico Rosberg Kínában már győzelmet is aratott vele, és ő is csak a rosszul rögzített kerék miatt csúszott le arról, hogy a legjobb három között végezzen, már sürgetőbb vágyat érez egy jó helyezésre.

"Egy dobogós vagy egyéb jó eredménynek örülök attól függetlenül, hogy éppen győztem-e mostanában vagy sem" - mondta Schumacher Barcelonában. "Ezt a projektet (a Mercedes csapatát) más alapállásból indítottuk el, de mindig tisztában kell lenni a realitásokkal, márpedig a realitás jelenleg az, hogy az autónk képes a dobogós helyezésekre, sőt a győzelmekre is. Úgyhogy minél hamarabb összejön egy, annál jobb."

Niki Lauda a napokban úgy nyilatkozott, szerinte Schumacher még az idén nyerni fog versenyeket. Ám elképzelhető, hogy erre várnia kell, mert a hétvégi Spanyol Nagydíj helyszíne, a barcelonai Circuit de Catalunya a gyors kanyarok miatt nem igazán fekszik a Mercedesnek.

Schumacher a szezon elején sokat küszködött a gumikopással, és emiatt kritizálta is a Pirelliket, ugyanakkor azt állítja, a múlt heti teszt Mugellóban hasznosnak bizonyult a Mercedes számára. "Az első néhány versenyen megértettük az erősségeinket és a gyenge pontjainkat, de rájönni, hogy azoktól milyen módon szabadulhatunk meg... Ezért volt fontos a mugellói teszt" - mondta.

A teszten egyébként éppen a Mercedes tette meg a legtöbb kilométert, csaknem 1700-at.