Vágólapra másolva!
A Mercedes csalódást keltő hétvégén van túl, Nico Rosberg szerint azonban annyira kiszámíthatatlan az idény, hogy a következő versenyeken akár ismét az élmezőnyben harcolhatnak majd.

A Kínai Nagydíjon aratott első győzelme óta Nico Rosberg nem tudott ismét dobogóra állni, Bahreinben az ötödik, Barcelonában pedig a hetedik helyen ért célba. Ennek ellenére úgy érzi, a Mercedesnek még mindig van esélye megnyerni a világbajnokságot. "Csak két ponttal nőt a hátrányom a bajnokságban, ez jó - ahogy az is, hogy még mindig csak húsz pont a lemaradásom" - jelentette ki saját videóblogjában.

Az első öt futamot öt különböző csapat versenyzője nyerte meg, Rosberg szerint ezért lehetetlen megjósolni, hogyan alakulnak az erőviszonyok a következő két versenyen. "Teljesen hihetetlen, ami jelenleg az F1-ben történik - mindenki számára olyan, mint egy hullámvasút" - mondta. "Remélhetőleg Monacóban és Montrealban ismét nekünk kedveznek a körülmények. Lehetségesnek tartom ezt, bár nehéz kiszámítani, mi történik a következő futamon."

Rosberg szerint a gyengébb barcelonai eredmény egyértelműen arra vezethető vissza, hogy a Mercedes nem tudott megfelelően bánni a gumikkal. A futam végére annyira elhasználódtak az abroncsai, hogy az utolsó öt körben két helyet is vesztett. "Csak a gumikról szólt a hétvége. Az időmérőn nagyon gyorsan elkoptattuk a gumikat, ezért többet küszködtünk, mint a többi csapat, például a Williams. A versenyen ugyanez volt a helyzet."