Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton idén több alkalommal is értékes pontokat vesztett csapat által elkövetett hibák miatt, Martin Whitmarsh szerint azonban ennek ellenére is szorosabb lett a kapcsolata a McLarennel.

Martin Whitmarsh úgy gondolja, a McLaren által elkövetett sorozatos hibák ellenére Lewis Hamilton elkötelezett marad a csapat mellett, és a szerződésének tervezett meghosszabbítását sem került veszélybe. Hamilton jelenlegi szerződése az idei szezon végén lejár, a közelmúltban azonban úgy nyilatkozott, remekül érzi magát a csapatnál, és nincs oka máshová igazolni.

A McLaren idén többször is súlyos hibákat vétett a bokszkiállásoknál: Bahreinben például Hamilton mindhárom kerékcseréjét elrontották, és Barcelonában sem dolgoztak tökéletesen. Múlt hétvégén ráadásul a pole pozíciót megszerző britnek a mezőny végéről kellett rajtolnia, miután büntetést kapott, amiért túl kevés benzint töltöttek az autójába. Whitmarsh elárulta, tartott attól, hogy Hamilton nehezen viseli a barcelonai incidenst.

"Aggódtam, hiszen ez egy elég nehéz helyzet a versenyzők számára" - nyilatkozta a büntetésről. "De azt kell mondanom, hogy Lewis olyan nagyságot mutatott, melyet előtte nem láttam tőle. A beszélgetésünk végén már ő vigasztalt engem."

Whitmarsh szerint az idei nehézségek nem befolyásolják a szerződéshosszabbításról folyó tárgyalásokat. "Lewis és a csapat között szorosabb és jobb a kapcsolat, mint valaha. Remélhetőleg még sokáig együtt dolgozunk" - idézi őt a Motorsport.com.

A csapatfőnök "kiemelkedőnek" nevezte Hamilton barcelonai teljesítményét, ahol az utolsó helyről végül sikerült a nyolcadikra feljönnie. "Az időmérőn is fantasztikus munkát végzett, utána pedig nyilvánvalóan bosszantó és sokkoló volt számára a büntetés, de nagyon büszke vagyok rá" - mondta. "Tudtuk, hogy két kiállással kell próbálkoznunk, és hogy ezt nehéz lesz végrehajtani. A rajttól kezdve kímélnie kellett a gumikat, pedig gyakran kritizálták őt, hogy nem tud átgondoltan, az abroncsokra vigyázva vezetni."

"Kivételes teljesítményt nyújtott. 31 kört tett meg egy szett gumin, és ha száz méterrel távolabb van a célvonal, Nico (Rosberget) is megelőzte volna. Közben pedig harcolnia és előzgetnie kellett, a megfelelő pillanatokban kellett rámenősen és agresszívan vezetnie" - tette hozzá.