Vágólapra másolva!
A kedden Észak-Olaszországot sújtó újabb földrengés következtében a Ferrari úgy döntött, hogy beszüntetik a munkát a maranellói főhadiszálláson. Még nem tudni, hogy a létesítményben keletkezett-e kár.

Kedd reggel újabb, a Richter-skála szerint 5,8-as erősségű földrengés volt az észak-olaszországi Emilia Romagna tartományban - az epicentruma Bolognától 40 kilométerrel északra volt -, ahol május 20-án szintén bekövetkezett egy több halálos áldozatot követelő földmozgás. Az első jelentések szerint a keddi földrengésben hatan-kilencen vesztették életüket, sok épület összedőlt, és többen a romok alatt rekedtek.

A rengéseket a Ferrari maranellói központjában is észlelték, amely 50 kilométerrel nyugatra található Bolognától. Bár egyelőre nincs hír róla, hogy az épületben keletkezett-e kár, a vállalat úgy döntött, felfüggesztik a munkát mára, és az összes dolgozót hazaengedik. Ez a Forma-1-es részleget is érinti. "A földrengés után a csapat úgy döntött, hogy befejezi a munkát a gyárban. Mindannyian hazamegyünk" - közölte Twitteren a bajnokságot vezető Fernando Alonso.

A Ferrari F1-es csapata már a hétvégi Monacói Nagydíj utáni sajtóközleményében is megemlékezett az előző földrengésről, részvétüket fejezték ki az áldozatok családtagjainak. A Ducati motorgyár Bologna mellett található üzemében szintén leállították a keddi munkát.

Forrás: Ferrari