Vágólapra másolva!
Stefano Domenicali csapatfőnök kijelentette, hogy a brazil versenyző kiválóan szerepelt Monacóban, és a szezon további részében hasonló teljesítményre számít tőle.

A szezon elején folytatódott Felipe Massa közel két éve tartó kálváriája: a Ferrari pilótája öt versenyen át képtelen volt bejutni az időmérő utolsó fordulójába, a Q3-ba, és mindössze két pontot gyűjtött. Mindez azért jött rosszul neki, mert szerződése csak az idei év végéig érvényes, és a sajtóban az is felmerült, hogy már szezon közben lecseréli őt csapata egy másik versenyzőre.

Massa a hétvégi Monacói Nagydíjon jól helytállt, az időmérő egészét nézve gyorsabb volt Fernando Alonsónál (de mivel a legjobb körét a Q2-ben érte el, csak ferraris csapattársa mögül rajtolhatott), a futamon pedig a 6. pozícióban ért célba, 6,195 másodperccel lemaradva a győztes Mark Webbertől. Azt mondta, hogy az eredmény alapvetően nem örömteli, azonban a szezon eddigi részét figyelembe véve jó, és csapatfőnöke is hasonlóképpen értékelt.

"Úgy gondolom, (Massa) kiváló hétvégét zárt. Megérdemelte, miután heteken át nagy teher volt rajta" - közölte Stefano Domenicali. "Remekül ment az időmérőn, és bár mindig mondhatjuk, hogy a Q3-ban jobban alakulhattak volna a dolgok, más szemszögből kell néznünk a történteket. Kiválóan teljesített a futamon, és kicsit peches volt, mert Lewis (Hamiltont) is megelőzhette volna. Számomra az a legszebb, hogy ott volt az első hatban, akik között nagyon szoros volt az állás."

Domenicali úgy érzi, a hétvége teljesítmény áttörést jelent Massának, aminek kedvező hatásai látszódni fognak a továbbiakban. "Biztos vagyok benne, hogy ez fordulópont volt a szezonjában. Nagy löketet ad neki, hogy ebben a roppant nehéz helyzetben jól teljesített" - mondta. "Arra számítok, hogy Felipe jó lesz a bajnokság végéig."